Jednostavan trik kako stvari na Jutjubu možete gledati bez reklama

Jednostavan trik kako stvari na Jutjubu možete gledati bez reklama

Na Reddit-u se pojavio jednostavan trik kako ukloniti reklame sa Jutjuba. I zaista funkcioniše, barem zasad, dok Jutjub ne poradi na tome.

Foto: Shutterstock

Sve što trebate da uradite jeste da stavite tačku iza ".com". Osim što ta caka uklanja oglase koji se prikazuju pre videozapisa, uklanja i reklamne prekide usred videozapisa.

The Verge piše da URL s tačkom više funkcioniše ako ga zalepite u novi, incognito prozor, ali korisnici Reddita tvrde da funkcioniše i s jednostavnim "rifrešom" u prozoru u kojem već jeste (u to smo se uverili i mi).

Dakle početni deo linka bi trebao da izgleda ovako - https://www.youtube.com./watch...

fyi: You can bypass youtube ads by adding a dot after the domain from r/webdev

Ta tema na Redditu odmah je privukla veliku pažnju (više od 5000 reakcija) pa je za očekivati da će iz Jutjuba brzo saznati za ovaj propust i sanirati ga.

A isto tako, vredi naglasiti da prihod od oglasa delom pomaže kreatorima sadržaja da nastave da rade ono što rade. Razni blokatori oglasa te ovaj trik oduzimaju im te resurse.

A ako vam zaista jako smetaju reklamni prekidi usred videa, uvek postoji i opcija prelaska na "YouTube Premium", koji omogućava gledanje sadržaja bez reklama.