Jutjub zabranjuje komentare

Jutjub zabranjuje komentare

Korisnicima će uskoro biti zabranjeno da ostavljaju bilo kakve komentare na određene teme i u određenim video sadržajima. Platforma Jutjub zabranjuje komentare na sve video snimke sa decom!

 Foto: Shutterstock

Korisnici Jutjuba više neće moći da komentarišu video snimke na kojima su deca mlađa od 18 godina, saopšteno je iz te kompanije. Na ovaj korak su se odlučili jer, kako kažu, "žele da pokušaju da još više zaštite decu i porodice".

Ova odluka Jutjub mreže došla je pošto je nekoliko brendova prestalo da se oglašava na ovoj platformi, jer su otkrili da pedofili ostavljaju uvredljive komentare na video snimcima, na kojima su deca, prenosi BBC. Jutjub je prvobitno onemogućio komentare na video snimke, koji privlače uvredljive i razvratne komentare, a sad će ukinuti i komentare na skoro sve snimke na kojima su deca i maloletnici.

Promena će, kako su najavili, stupiti na snagu za nekoliko meseci.

Napominjemo da je YouTube Kids dostupan i u Srbiji i da je to pravi način da svoje dete zaštitite od nedoličnog sadržaja i uvredljivih ili navalentnih komentara. Aplikacija je besplatna i detaljno smo je predstavili na linku.

Zatvoreno za komentare.