Kako brzo napuniti pametni telefon? Uz ove cake biće vam potrebno duplo manje vremena!

Kako brzo napuniti pametni telefon? Uz ove cake biće vam potrebno duplo manje vremena!

Napuštate dom ili posao za 20 minuta, a baterija vašeg telefona je na "izdisaju"? Razmišljate o tome kako da napunite telefon što je više moguće za tih 20 minuta, ali kako to izvesti? Nudimo vam nekoliko brzih i jednostavnih saveta koji vam mogu pomoći da ostvarite tu ideju.

Foto: Pixabay

Ovi saveti se uspešno mogu primeniti i na Android i na iOS uređajima.

Koristite jači punjač

Ako koristite jače punjače, one od tableta čije su baterije većeg kapaciteta, kao i one sa većom voltažom, vaš Android telefon će se svakako brže napuniti. Isti slučaj je i kod iOS uređaja. Umesto klasičnog iPhone punjača, iskoristite punjač za iPad.

Foto: Pexels

Ako vas brine to da li će jači punjači naškoditi vašoj bateriji, to jednostavno nije tako.

Podesite "Airplane" režim

Postavljanjem telefona u režim "letenja avionom" tokom punjenja on se brže puni jer ne troši svoju energiju na WiFi, 3G, Bluetooth i slične postavke. To koliko je efikasno puniti telefon dok je on u "Airplane" režimu, govori činjenica da mu treba skoro duplo manje vremena da stigne do 100%.

Foto: Pexels

Izvadite telefon iz futrole

Futrole, bilo kakvog materijala, jednostavno greju telefon. A kada se telefon zagreje, on više ne funkcioniše normalno. Dakle, "raskomotite" telefon, smestite ga tamo gde nije previše vruće, znači ne ispod jastuka, i povežite ga sa punjačem.

Foto: Pexels

Naravno da ćete telefon napuniti brže ukoliko ga ne koristite. Znamo, nije lako odvojiti se od telefona kada vam je potreban. Ipak, ako želite da iskoristite što manje vremena kako bi se telefon što brže napunio, naš savet vam je da ga ostavite na punjaču da obavi svoje.

Zatvoreno za komentare.