Kako da proverite da li je vaš Fejsbuk nalog hakovan

Kako da proverite da li je vaš Fejsbuk nalog hakovan

Fejsbuk je svim korisnicima omogućio da odmah provere da li im je nalog hakovan u poslednjem napadu, u kojem je ugrožena onlajn bezbednost najmanje 29 miliona korisnika. Među ukradenim podacima su korisnička imena, kontakt informacije, mesto življenja, mesta s kojih su se prijavili na mrežu, lokacije, mejl adrese, brojevi telefona, pol, religija, podaci o uređajima povezanim na Fejsbuk i mnogi drugi.

 Foto: Pixabay

Hakovani su i nalozi u Srbiji, potvrđeno je ranije, a ako ne proverite nalog odmah, a hakovan vam je, Fejsbuk će vam u narednih nekoliko dana poslati poruku o tome.

Klikom na OVAJ LINK preći ćete na Facebook Help stranicu, na kojoj će vam odmah biti saopšteno da li vam je nalog hakovan, ako jeste - koji sve podaci s njega, ali i da vam nalog nije hakovan, ako je to slučaj. Nažalost, ovaj link je dostupan isključivo na “velikim“ svetskim jezicima, pa pošto srpski nije među njima, za naš region Facebook će vam ponuditi informacije na engleskom jeziku (iz padajućeg menija možete da izaberete i neki drugi, podržani jezik).

Foto: Facebook/screenshot

Navodno, niko nije zloupotrebio ovu Fejsbuk ranjivost (još uvek), a kompanija je preduzela korake za obezbeđivanje naloga, pa nema potrebe da resetujete svoju lozinku. Ipak, neke bezbednosne kompanije, poput Avast-a, savetuju da izbrišete brojeve telefona sa naloga, promenite aktivne mejl adrese na one, koje ćete koristiti samo za Fejsbuk i da svakako zamenite lozinke.

Fejsbuk tim je naveo da je FBI uključen u istragu ovog slučaja.

Zatvoreno za komentare.