Kako znati da je kilometraža automobila vraćena

Kako znati da je kilometraža automobila vraćena

Ovo je najveći problem kod svih onih koji kupuju polovan automobil. Svi oni koji žele da kupe polovan automobil prvo gledaju koliko je kilometara prešao. Kilometraža automobila govori o tome koliko je korišćen, šta na njemu treba da se menja i generalno utiče na cenu.

Foto: Shutterstock

Međutim, problem se javlja što se odometri koji beleže pređenu kilometražu vrlo lako koriguju, pa prodavci automobila lako mogu da skinu 100 ili 200 hiljada kilometara kao od šale i da vi to ne primetite.

Za sada ne postoji sistem koji vam može sa sigurnošću reći koliko je vaše vozilo prešlo i koji može da utvrdi da li je na automobilu vraćana kilometraža, piše portal Autoexclusive.rs - ali postoje načini da primetite da li je kilometraža na vozilu koju gledate lažna.

Foto: Shutterstock

Stvar koja će vam najviše ukazati na to da li je kilometraža vraćanja jeste stanje enterijera vozila. Enterijer ne sme da bude pohaban i da ukazuje na dugotrajno voženje ako je kilometraža mala.

Ako primetite da je volan oguljen, da su dugmići na kontrolnoj tabli izlizani, da su papučice gasa, kočnice i kvačila izlizane i da su sedišta pohabana i dotrajala, onda je to jasan znak da je automobil koji gledate prešao dosta kilometara i da mu je kilometraža korigovana.