Koliko je ovo divno! Svetlana je svojoj baki napravila uputstvo za korišćenje Vibera i YouTube-a!

Koliko je ovo divno! Svetlana je svojoj baki napravila uputstvo za korišćenje Vibera i YouTube-a!

Mlađe generacije su poslednjih godina dobile nimalo lak zadatak, da obuče starije da koriste moderne tehnologije.

Onaj ko je mislio da je “osedeo” dok je učio babu kako se tipka SMS poruka, nije ni slutio da će za par godina morati da je obučava kako se koristi android, ali i da je upoznaje sa svim čarima aplikacija i društvenih mreža.

Sigurno ste bar jednom od, vama drage vremešne osobe, dobili pitanje kako na Viberu da uradi “ovo” ili na Youtube da pogleda “ono”…

Sa tim problemom se izgleda više puta suočila i Svetlana, korisnica Tvitera, koja je na kraju pronašla način da svojoj baki skrati muke i to tako što će joj nacrtati uputstvo za upotrebu.

Svetlana je na Tviteru postavila fotografije na kojima se vidi kako je u jednoj svesci verno ilustrovala sve dugmiće i ikonice koje zbunjuju starije kada koriste neku aplikaciju.

Njen status je za kratko vreme postao toliko viralan, da su se oglasili i iz Vibera, i dodali još jedno uputstvo, kako da baka snimi video poruku.

I dok koristinici hvale Svetlanu za ideju i za trud, ona otvoreno priznaje da je bila “na ivici nervnog sloma” dok je ovo crtkala.

Kaže i da je uputstvo itekako korisno, sve dok ga baba ne izgubi.

Za slučaj da i dalje niste uspeli da obučite mame i tate, bake i deke, probajte Svetlaninu metodu. Ako i ovo ne uspe, onda je možda bolje da im androide zamenite telefonima sa tastaturom.

Zatvoreno za komentare.