"Apple" će vam platiti milion dolara ako uspete da uradite ovo

„Apple“ će vam platiti milion dolara ako uspete da uradite ovo

Kompanija Apple ponudila je rekordnih milion dolara nagrade stručnjacima za kompjutersku bezbednost, koji pronađu način da hakuju iPhone, prenela je agencija Tanjug.

Foto: Shutterstock

Na godišnjoj konferenciji o računarskoj bezbednosti u Las Vegasu iz kompanije u Kupertinu su pozvali stručnjake i bele hakere (oni, koji hakuju iz dobrih namera, bez ideje da propuste iskoriste, nego da ukažu na njih) iz celog sveta da potraže sigurnosne "rupe" u pametnom telefonu.

Nagrada od milion dolara, međutim, biće uplaćena samo u slučaju uspešnog pokušaja da se iPhone hakuje s daljine, bez direktnog kontakta s telefonom. Kompanija je do sada nudila 200.000 dolara nagrade za ovakav poduhvat.

Foto: Shutterstock

"Jabuka" oduvek insistira na bezbednosti svog pametnog telefona, zbog čega je čak i prozivao Android na najprometnijim raskrsnicama širom sveta. Na našim slikama iz Njujorka imate priliku da vidite najnoviju poruku kompanije u vezi sa privatnošću, ali i poslednje video reklame na tu temu.

Apple i ovog puta ne govori o privatnosti tek tako, nego to radi ciljano, pred premijeru svoje kreditne kartice Apple Card, koja će biti pretežno korišćena kroz Apple Pay sistem, koji mora da počiva na maksimalnoj bezbednosti, jer bi u protivnom svi podaci korisnika, pa i bankovni bili kompromitovani. Apple stranica posvećena privatnosti govori baš i o tome.