Korisnici Iphone-a žale se na čudna obaveštenja, da li ste ih uočili i vi?

Korisnici Iphone-a žale se na čudna obaveštenja, da li ste ih uočili i vi?

Korisnici iPhone-a i iPad-a poslednjih dana su se požalili na velik broj ažuriranja koja im se stalno iznova nude.

Foto: Shutterstock

Dakle mnogim korisnicima operativnih sistema iOS poslednjih dana nudi se velik broj ažuriranja koja su već ranije skinuli.

The Verge piše da broj ažuriranja varira između nešto manje od 20 do čak i preko 100, a pri tom najstarija ažuriranja datiraju s početka meseca. Naravno, broj ažuriranja zavisi o broju korišćenih aplikacija.

Zasad nije jasno zašto se ta ažuriranja iznova pojavljuju, ali MacRumors piše da bi problem mogao biti u određenom "bagu" koji, čini se, pogađa iOS 13.5.

Foto: Shutterstock

Zbog ovog baga su neke aplikacije korisnicima postale nedostupne i pojavljivala im se poruka o grešci koja glasi: "Ova aplikacija više se ne deli s vama."

Taj problem mogao je da se reši ponovnim instaliranjem problematične aplikacije, a neki sad nagađaju da bi upravo tu mogao da leži i odgovor na pitanje zašto odjednom toliko puno ažuriranja - misle da na ovaj način Apple pokušava da sredi probleme koje je aplikacijama stvorio taj bag.

Ali to je zasad samo nagađanje. Dakle, ako ste se i sami susreli s ovim problemom, samo ažurirajte aplikacije i nastavite dalje.

Zatvoreno za komentare.