Mesindžer uveo opciju na koju čekamo već godinama

Mesindžer uveo opciju na koju čekamo već godinama

Mesindžer uveo poništavanje poruka i UNDO nakon slanja, opcije koje su dosad bile na raspolaganju samo "istaknutim" Mesindžer korisnicima i glavešinama.

 Foto: Shutterstock

Jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje, Mesindžer, dobila je dve nove opcije za brisanje poslatog sadržaja. Mesindžer je nedavno predstavio i potpuno nov dizajn, na koji se mnogi još uvek navikavaju i ne vole ga, a već nam stižu i dve ranije najavljivane opcije.

Jedna od njih je opcija brisanja poslatih poruka za sve učesnike konverzacije. Ova opcija, poznata kao ekskluziva Marka Cukerberga (otkrivena je uz veliku pompu i negodovanje "običnih smrtnika") sad je dostupna iOS i Android korisnicima nakon ažuriranja aplikacije. Opcija se nakon instalacije najnovije verzije aktivira još putem servera, pa nemojte da paničite, ako vam nije odmah dostupna - stići će za dan, dva.

 Foto: messengernews.fb.com

Brisanje poruka je moguće izvršiti dužim zadržavanjem poslate poruke i odabirom opcije "Obriši za sve", nakon čega će poruka biti obrisana. Ipak, poruka neće samo nestati, iza nje će ostati obaveštenje da je tu nekad stajala poruka, ali da je u međuvremenu uklonjena.

Druga opcija je UNDO mogućnost, koja se odnosi na slanje linkova, slika, videa ili nekog drugog sadržaja iz drugih aplikacija na Mesindžer.

Recimo da čitate sjajan članak i želite da ga podelite sa nekim putem Mesindžera. Nakon što vam se otvori Mesindžer sa linkom i listom kontakata, pored kojih je opcija "SEND", imate do 3 sekunde da kliknete na "UNDO" ako se predomislite posle pritiska na polje "SEND", kako se link ipak ne bi poslao. Tako je sa linkovima, ali i sa bilo kojim drugim sadržajem, koji želite da pošaljete nekome od prijatelja.

Zatvoreno za komentare.