Na ovaj način možete besplatno slati fajlove sa jednog na drugi telefon

Na ovaj način možete besplatno slati fajlove sa jednog na drugi telefon

S telefona na telefon brzo i lako pošaljite čak i velike video zapise u nekoliko sekundi.

Foto: Pexels

Ako želite brzo i lako da pošaljete praktično neograničeno velike video zapise, slike ili neke druge fajlove koristite Wi-Fi Direct.

Ova opcija, koja postoji odavno podseća na Bluetooth prenos, vrlo im je sličan način korišćenja, ali je brzina prenosa fajlova mnogo veća.

Za nekoliko sekundi Wi-Fi Direct opcijom moguće je poslati slike i video veličine oko 220 megabajta (naša test količina od dva videa i pet slika), što bi putem Bluetooth veze trajalo desetinama minuta.

Foto: Shutterstock

Možda ste već i čuli ili koristite Wi-Fi Direct, ali smatramo da je ovo dobar trenutak da vam opišemo ovaj način prenosa fajlova, jer je Wi-Fi Direct sad dostupan gotovo uvek i na jeftinim telefonima, što ranije nije bio slučaj.

Svakako, mnogi ljudi još uvek ne znaju za ovaj način razmene fajlova, iako ga imaju.

Recimo, imaju ga svi premijum telefoni oduvek, ali danas Wi-Fi Direct nude i Nokia 1, Moto G6, Honor 8X i mnogi drugi povoljni, ali sve funkcionalniji mobilni telefoni.

Da biste poslali fajl Wi-Fi Direct vezom odaberite ga i u meniju za deljenje sadržaja odaberite Wi-Fi Direct.

telefonFoto: Pixabay

Na drugom uređaju prethodno otiđite u Wi-Fi Settings, obično u Advanced podmeni i aktivirajte mogućnost korišćenja te opcije i pronalaska telefona putem Wi-Fi Direct veze.

Kad se na ekranu telefona s kojeg šaljete fajlove pojavi ime telefona na koji ih šaljete odaberite ga i potvrdite da želite da se uparite s tim telefonom.

Foto: Pixabay

U budućnosti će se telefoni lakše spojiti, bez potrebe za ponovnim uparivanjem, a vaši fajlovi će biti poslati gotovo instant, bez obzira na to o kojoj veličini i količini se radi.

I, da - Wi-Fi Direct podržava slanje na sve telefone, odnosno ne mora se raditi o istim markama telefona između kojih se dele fajlovi.

Zatvoreno za komentare.