Evo ko stoji iza nedavnog hakerskog napada na Fejsbuk

Evo ko stoji iza nedavnog hakerskog napada na Fejsbuk

Pre više od dve nedelje, Fejsbuk je otkrio da je društvena mreža pretrpela masovno probijanje sigurnosti, ali nismo saznali ko je odgovoran za korišćenje greške na sajtu koja je omogućila pristup informacijama desetina miliona korisnika.

Foto: Pixabay

Sada Wall Street Journal (WSJ), bazirano na informacijama anonimnih izvora, ističe da Fejsbuk veruje da su spameri odgovorni za hakerski napad u pokušaju da zarade preko reklamiranja baziranog na prevarama. 

Fejsbuk je nedavno istakao da su ukradeni login tokeni oko 30 miliona korisnika (na ovoj stranici možete videti da li ste među njima), a istaknuto je da su napadači ukrali detalje o nalozima i kontakt informacije. U izveštaju se pominje da interni istraživači veruju da su ljudi, koji stoje iza napada, zapravo postojeći Instagram i Fejsbuk spameri koji vode "digitalnu marketing kompaniju". 

Foto: Pixabay

Za sada je teško znati da li se zaista radi o spamerima, koji su uzrok povrede sigurnosti korisnika na Fejsbuku, i da li će ovo ikada do kraja biti razrešeno. Iz Fejsbuka stižu informacije da FBI radi na istrazi, a da napad nije povezan sa predstojećim izborima u SAD.

Zatvoreno za komentare.