Nova Google Maps opcija će se svideti vozačima

Nova Google Maps opcija će se svideti vozačima

Tehnološki džin "Google" najavio je da će vozači od sada moći da prijavljuju opasnosti na putu, zastoje i merače brzine direktno na njihovoj aplikaciji za mape. Nova Google Maps opcija će se svideti vozačima, ali ne i policiji...

Foto: Shutterstock

Do sada su radi upozorenja na opasnosti na putu i saobraćajaca koji mere brzinu vozači mogli aplikaciju "Vejz", a često su je koristili zajedno sa "Guglovim mapama" jer se one brže učitavaju i pokazuju alternativne puteve na dugim putovanjima.

"Vejz", koji je u vlasništvu "Gugla" obaveštava vozače na sve opasnosti na putu, a od sada će sve ove informacije dobijati na "Mapama".

Izgleda da će to biti slučaj sa nekim Android telefonima, ali ne sa svima, kao ni sa iOS-om. Vozači mogu da se raduju zbog ovih vesti, ali ne i policija, koja je poslednjih godina tražila da se iz "Vejza" izbace upozorenja na merenje brzine.

Foto: Shutterstock

"Vejz" međutim – a pretpostavlja se i nova verzija "Guglovih mapa" – ne pravi razliku između policije koja prati brzinu vožnje, kontroliše vožnju u pijanom stanju ili prosto miruje pored puta. "Gugl" je na zahteve policije uvek odgovarao da vozači uspore i poštuju zakon kad znaju da je policija u blizini.

Zanimljivo je i da se "Epl" vraća na scenu sa sopstvenom aplikacijom za mape, koju je najavio početkom ovog meseca. Pre godinu dana ovaj tehnološki gigant je priznao da je njihova aplikacija loša i ohrabrio ljude da koriste "Guglovu". Sada su se vratili u igru, da bi koju nedelju kasnije "Gugl" objavio poslednju vest.

Zatvoreno za komentare.