Nova Instagram opcija koja se nikome ne dopada!

Nova Instagram opcija koja se nikome ne dopada!

Kako sve više korisnika dobija novu opciju, tako raste broj iznerviranih korisnika, koji osuđuju Instagram zbog tog noviteta.

Instagram prikazuje svim vašim pratiocima kad ste poslednji put bili u aplikaciji - "Korisnik aktivan pre …" pa koliko minuta ili sati.

Na ovaj način aplikacija (Android, iOS, veb i Windows 10) otkriva drugima da ste bili u aplikaciji i onda kad su oni očekivali da im odgovorite ili pogledate objavu, a - ne želite, recimo…

Dovoljno je da korisnik ode na "Direct Messages" opciju Instagram aplikacije i tamo će pored sličice naloga videti kad je koji korisnik bio poslednji put aktivan (u minutima ili satima). Ukoliko neki korisnik nije bio aktivan danima videće se datum poslednje objave.

Ova novina izazvala je buru negativnih komentara na internetu i korisnici su osudili Instagram da na ovaj način želi da natera korisnike da se javljaju jedni drugima (ima logike) čak i kada oni nisu raspoloženi za to.

Proverili smo naše aplikacije i možemo da potvrdimo da je opcija "Poslednji puta aktivan/a" dostupna i u Srbiji na svim platformama. Za sada ovu opciju možete da isključite, samo je potrebno da odete u "Options" meni i isključite "Show Activity Status".

Da li ste i vi primetili ovu novinu i da li vas uznemirava?

Izvor: Mondo

Zatvoreno za komentare.