Nove promene na Vajberu - pazite šta pišete!

Nove promene na Vajberu – pazite šta pišete!

Popularni servis za razmenu poruka i multimedijalni sadržaj Viber, počeće da uklanja sadržaj koji oceni kao govor mržnje u roku od 24 časa.

Foto: Shutterstock

Ova odluka je usledila nakon što se Viber usaglasio sa novim regulativima Evropske unije kada se radi o govoru mrženje.

Kako su saopštili iz kompanije, cilj im je da se svi osećaju sigurno i da uživaju u bezbednom korišćenju usluga jedne od omiljenih aplikacija za komunikaciju. Sem te odluke, navedeno je da će se kompanija posvetiti obukama tima koji se bavi moderiranjem poruka unutar servisa za slanje poruka.

- Ponosni smo što sarađujemo sa Komisijom EU za pravosuđe, potrošače i ravnopravnost polova, kao i sa nevladinim organizacijama od poverenja u cilju analize i uklanjanja govora mržnje sa kanala na Viberu - navodi kompanija u saopštenju, prenosi Blic.

Od stupanja odluke na snagu, sav sadržaj će prolaziti kroz moderatore, ali će i korisnicima biti ostavljena mogućnost da prijavljuju govor mrženje.

- Viber je uvek bio posvećen privatnosti i bezbednosti svojih korisnika. Sa novim promenama možemo još više da unapredimo ovu tačku svog poslovanja - kaže Idit Arad, generalni savetnik za Rakutena.

Sem Vibera, promene će doživeti Vocap, Fejsbukov mesindžer, ali i još neke platforme za dopisivanje i razmenu sadržaja, koji takođe podlažu novim pravilima EU.

Zatvoreno za komentare.