Potpuno izmenjeni Viber stigao i u Srbiju

Potpuno izmenjeni Viber stigao i u Srbiju

Novi Viber u verziji 10 donosi potpuno nov dizajn, koji je dostupan i u Srbiji i regionu!

 Foto: viber.com

Viber v10.0.0 za Android i iOS je došao sasvim iznenada, neočekivano i doneo potpuno nov dizajn, ali i brže ćaskanje, grupne pozive i još nekoliko novina, koje ćemo obraditi kasnije.

Prepoznatljiva ljubičasta boja je promenjena i svetlija je, a razlika se primećuje odmah, na prvi pogled. Dizajn aplikacije je jednostavniji, takoreći pljosnat, bez previše elemenata, prozračan i sa mnogo više belina. Ćaskanja su jasnije odvojena, sa krupnijim fontom i lakše čitljiva.

U okviru glavnog menija sad su samo ćaskanja, objedinjeni pozivi sa listom kontakata i podešavanja, a u okviru pisanja poruka sad je još jednostavniji meni sa više ikonica u podnožju interfejsa.

 Foto: viber.com

Sa "desetkom" je stiglo i grupno video pozivanje do pet korisnika istovremeno, koje omogućava da se uspostavi video veza odmah iz čet prozora sa četiri odabrana kontakta. Neki korisnici će prvo imati samo glasovne grupne pozive omogućene, ali će brzo dobiti i video mogućnost. Ova opcija zavisi od servera, pa stoga zavisi i da li je već imate ili ne (od servera na kojem Viber "opslužuje" vaš broj, odnosno aplikaciju).

Već sad pogledajte svoju Android ili iOS prodavnicu i potražite novi Viber i odmah ga isprobajte! Ovo je najveća Viber promena u poslednje četiri godine, kažu u kompaniji i svakako očekujemo i vaše komentare čim isprobate novu aplikaciju.

Najvažnije Viber v10.0.0 novosti:

 Foto: viber.com

- Potpuno nov dizajn aplikacije

- Ažuriranje dostupno za iOS i Android, ne i za Windows 10 Mobile/Phone

- Pozivi i Kontakti su spojeni u jednu kategoriju/ekran

- Četovanje je sad do dva puta brže

- Nova opcija četovanja bez prikazivanja brojeva kontakta 

- Čet oblačići su jasnije odvojeni

- Font četovanja je veći i čitljiviji

- Grupni glasovni i video pozivi za do pet učesnika

- Viber je i dalje najbezbednija aplikacija sa potpunom "end-to-end" enkripcijom.

Viber je u decembru 2018. proslavio osmi rođendan i u ovom trenutku ga koristi više od milijardu ljudi širom sveta. U Srbiji je Viber je jedna od najpopularnijih aplikacija sa više od pet miliona korisnika.

Zatvoreno za komentare.