Novo dugme za tastature Majkrosofta!

Novo dugme za tastature Majkrosofta!

Microsoft je nakon decenija postojanja klasične tastature, čitajte - uobičajene i prepoznatljive, došao na novu ideju - da doda novo dugme za tastature!

Foto: Shutterstock

Već znamo da je Microsoft redizajnirao tastaturu i da je na njoj dodato 'Office' dugme. OK, to i da razumemo, Office je, ipak program, koji mnogi korisnici širom sveta koriste, a Windows je i dalje primaran OS za koji se tastature prave.

Od sada će sve Microsoft Bluetooth tastature, a uskoro i sve koje kompanija bude proizvodila za svoje Surface tablet i računarske uređaje, biti bogatije za smajli taster!

Smajli taster nalazi se u desnom delu tastature, između CTRL i Office tastera (koji je na mestu desnog Windows dosadašnjeg tastera) i otvara listu emotikona, odakle može da se izabere onaj pravi. Nažalost, Smajli taster ne može da se odredi za omiljenog smajlija, pa da se on unosi u tekst kad god se upotrebi taj taster, ali postoji mogućnost da će ta funkcija biti izmenjena u budućnosti.

Tastatura je dostupna u verziji sa ergonomskim zakrivljenjem, ali i kao ravna, klasična tastatura po ceni od 60 dolara. U ponudi je verzija sa žicom i sa Bluetooth vezom, a isporuka širom sveta počinje već 15. oktobra.

Microsoft je spreman da sa korisnicima radi na “unapređenju iskustva rada“ sa Office i Smajli tasterima i spreman je da sasluša sve komentare, pa ako ste radi - evo stranice na kojoj je sve objašnjeno i na kojoj možete da saznate još detalja o tastaturi, koje vam mi, možda nismo otkrili sad.

Kako vam se čini dodavanje novog smajli tastera? Potrebno, nepotrebno?

Zatvoreno za komentare.