Odlazi u istoriju, pa i u legendu - najsmešnije šale i mimovi na račun Internet Explorer-a

Odlazi u istoriju, pa i u legendu – najsmešnije šale i mimovi na račun Internet Explorer-a

Juče je zvanično ugašen Internet Explorer. Iako je već godinama skupljao prašinu na ekranima računara te bio meta ismejavanja jer je brzinom “kaskao” za drugim pretraživačima, činjenica da ga više neće biti mnoge je rastužila.

Vest da će nas napustiti nakon 27 godina bila je poznata još od ranije, a kada je kucnuo taj čas, društvene mreže preplavile su razne šale, ali i nostalgične objave posvećene njemu. 

Korisnici interneta osetili su potrebu reći zbogom Microsoftovom pretraživaču koji je, uprkos tome što je bio laka meta za sprdnju, igrao značaju ulogu u istoriji surfovanja, što je potvrdio jedan korisnik.

“Trebale su čitave godine da preuzmeš stvari, stalno si ‘štekao’, a drugi pretraživači prilično su te brzo zamenili. Ali ti si jedan od prvih koje sam koristio, i zahvaljujući tebi imam puno uspomena. Zbogom, prijatelju”, napisao je on.

Brojne šale podrazumevale su i one Explorera “na postelji”, ali i sa nadgrobnim spomenicima. Jedna od njih je ona sa logotipima drugih pretraživača poput Chromea i Mozille koji su “pozirali” na nejgovom grobu.

Neki su poručili kako je ovo “kraj jedne ere”, drugi da je “bio grozan, ali deo porodice”, a treći, naravno, ni sada nisu mogli zaboraviti “brzinu”.

Zatvoreno za komentare.