Opcija koju korisnici Instagrama mrze: Evo kako da isključite "Status aktivnosti"

Opcija koju korisnici Instagrama mrze: Evo kako da isključite „Status aktivnosti“

Uz samo par koraka sakrijte svoj status na omiljenoj društvenoj mreži i pretražujte koliko god želite.

Photo: Pixabay

Korisnici Instagrama odnedavno mogu da vide ko je i kada od njihovih prijatelja bio aktivan, a to se mnogima nije baš dopalo.

Photo: Pixabay

Naime, poslednja promena koju je doneo Instagram je zelena tačka koja se pojavljuje pored imena korisnika društvene mreže i označava kada je neko od prijatelja aktivan. Isto to postoji i na Facebook Messengeru.

Reč je o nastavku promena od pre nekoliko meseci kad su omogućili da među porukama vidimo kad je posljednji put neko bio aktivan.

Photo: Pixabay

Dobro je što je moguće isključiti opciju, što će obradovati sve one kojima to smeta, jer su ih mnogi prijatelji "gnjavili" porukama kad bi videli da su na mreži.

Na iOS uređajima morate da se prebacite na tab sa vašim profilom, odnosno poslednju ikonu na dnu ekrana. Klikom na točkić za Settings, otvoriće vam se lista svih alata. Povucite ekran do "Privatnosti i sigurnosti" i ovde ćete videti opciju za "Status aktivnosti" koju možete da isključite.

Photo: Pixabay

Kada su u pitanju Andrioid korisnici stvar je prilično slična kao na iOS-u. Prvo morate da kliknute na svoj profil, ali se Settings ovde nalazi u gornjem desnom uglu (tri tačkice).

Potom opet morate da idete u deo "Privatnost i sigurnost" i prebaciti "Status aktivnosti" u isključeno.

Zatvoreno za komentare.