Ova aplikacija "jede" bateriju na telefonu

Ova aplikacija „jede“ bateriju na telefonu

Jedna od najčešće korišćenih aplikacija troši najviše baterije na mobilnom telefonu. Svi je imamo i svakodnevno upotrebljavamo, a nismo ni svesni štetnih posledica. Da li znate koja aplikacija je u pitanju? Pogledajte i proverite da li ste bili u pravu.

Ekonomista industrije mobilne telefonije Džon Kocijer, izbacio je izveštaj, koji prenosi "highsnobiety", u kojem otkriva da brisanjem samo jedne aplikacije, možete duplirati životni vek baterije.

Ovo "otkriće" je napravio koristeći Ajfon 7, za koji se predpostavljalo da će imati dovoljno jaku bateriju da izdrži ceo dan. Ali, na njegovu žalost, uskoro je otkrio da je Fejsbuk, od svih aplikacija, zapravo odgovoran za pražnjenje većeg dela baterije.

Sada, pošto svako koristi svoj telefon drugačije, procenti iskorišćenosti baterije na njegovom telefonu nam i nisu toliko bitni, mada je dovoljno reći da sve ostale aplikacije zajedno, troše svega nekoliko procenata više od od te jedne aplikacije. 

Ono što se može zaključiti bez sumnje je, da Fejsbuk zaista jako puno troši bateriju i nije optimizovan u tom smislu, što je začuđujuće, imajući u vidu da je najkorišćeniji.

Nadamo se da će Mark Zakerberg popraviti ovaj problem uskoro.

Izvor: Srbija Danas

Zatvoreno za komentare.