Ovi telefoni su obeležili 2017. godinu

Ovi telefoni su obeležili 2017. godinu

Kupovina mobilnog telefona nikada nije bila teža! Toliko je modela u ponudi da je jednostavno nemoguće izabrati.

Proizvođači donose neverovatna poboljšanja na pametne telefone da su oni i bukvalno zamenili računare, fotoaparate i klasične telefone, sve sada imate u jednom uređaju!

Ovo su modeli koji su za nas obeležili 2017. godinu:

Mate 10 Pro

Huavej je krajem godine izašao sa zaista impresivnim Mate 10 Pro koji je prvi put na mobilne telefone doneo veštačku inteligenciju. Ovaj revolucionarni iskorak došao je zahvaljujući čipu Kirin 970 koji ubrzava rad telefona, štedi bateriju, brže pokreće aplikacije, ali i prepoznaje predmete prilikom fotografisanja dajući tako precizniju i bolju sliku.

Inače, kamere su urađene opet sa Lajkom - kombinuju RGB senzore od 12 MP i monohromatske senzore od 20 MP, optičku stabilizaciju slike (OIS), dvostruka sočiva sa najvećim otvorom blende f/1.6. Uz telefon predstavljena je i odlična En Vizion 360 kamera i ovo je uređaj kom ni oni najprobivljiviji ne mogu da nađu zamerku!

Galaxy S8

Iako je Samsungov telefon iz S serije izašao još početkom godine, a posle toga je stigao i odličan Note 8, Galaxy S8 nosi nezvaničnu titulu telefona godine. Elegantan je, odličnih dimenzija, dizajn je vrhunski u svakom pogledu, a telefon je posle dužeg testa radio bez ikakve greške i mane.

Kamera je, uz ekran, najjači adut telefona. Sa prednje strane je sočivo od 8 MP F 1.7 sa automatskim zumiranjem, i Dual Pixel kamerom od 12 MP F1.7 sa zadnje strane. Impresioniraće vas i kvalitet video zapisa, trajanje baterije i odličan odziv na komande.

Ajfon X

Svaki put kada Epl izbacuje telefon, dođe do potpune pometnje, čak i kada ne nude ništa spektakularno u odnosu na konkurenciju. Ovog puta su izašli sa 3 telefona - iPhone 8, iPhone 8 plus i iPhone X koji je zapravo i doneo iskorak. Ovaj model je postao njihov najskuplji, ali i najprodavaniji telefon, u najvećoj meri zahvaljujući inovativnoj funkciji otključavanja telefona kroz sken lica - Face ID.

Ajfon X dolazi sa 12 megapiksel dual kamerom. Ima OLED panel u Super Retina ekranu, a napokon je unapređena baterija, i dodata opcija brzog i bežičnog punjenja. Telefon je impresivan, ali ako se mora dati presudna ocena, previše je skup (kod nas od 1.124 evra).

Honor 9

U žestokoj konkurenciji premijum modela Honor 9 se iznenađujuće lako nametnuo kao konkurencija na koju se mora računati. Ovaj telefon spada u srednju kategoriju po ceni, ali ne i po performansama. Puno je pozajmio od svog rođaka Huawei P10 tako da je uređaj poseduje Kirin 960 čipset, sa 4GB RAM memorijom i sistemom EMUI 5.1.

To mu donosi brzinu i postojanost u radu. Ima ekran od 5.15 inča a za završno dobro iskustvo tu je dvostruka zadnja kamere od 20 megapiksela i 12 megapiksela. Dizajn je posebno zanimljiv, naročito poleđina.

Izvor: Blic

Zatvoreno za komentare.