Ovo su najbolji sportski automobili svih vremena

Ovo su najbolji sportski automobili svih vremena

Postoji nešto u vezi sa sportskim automobilima što prosto učini da nam stomaci zaigraju i da odmah osetimo želju za velikim prostranstvima i dobrim putevima. Možda je to zbog toga što oni simbolizuju neverovatnu moć i slobodu. Ovo su najbolji sportski automobili koje bismo svi želeli da imamo!

Foto: Shutterstock

Kada pričamo o sportskim automobilima, svakako treba ostaviti po strani aspekte praktičnosti i pragmatičnosti, ovde se radi izključivo o broju konjskih snaga i ubrzanju. Britanski magazin GQ napravio je svoju listu najboljih sportskih automobila svih vremena, koju vam donosimo u nastavku.

Mazda MX-5

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Mazda Mx-5 (@mx5.mazda) дана

Ovaj automobil verovatno je nastao inspirisanim klasičnim britanskim „roadsterima“, ali to nikako ne umanjuje njegov šmek i osećaj vožnje. Udoban je i ne toliko skup kao ostali na ovoj listi, a takođe i nema preveliku konjsku snagu, već samo onoliko koliko je potrebno za opuštenu vožnju. Jedini minus je mali nedostatak mesta.

Toyota Supra

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели TOYOTA SUPRA (@supraflix) дана

Ovo je nova verzija klasika iz 1990. godine, koja ima još veću snagu u svakom smislu. Ima 335 konjskih snaga, a od nule do 100 na sat potrebno mu je 4,3 sekunde. Možda se neće svima dopasti vizuelno, ali udobnost i brzina su neporecivi. Zanimljivo je da pojedini tjuneri izvlače i dodatnu snagu iz motora.

Morgan Plus Six

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Christoph Börries Photography (@christophboerries) дана

U odnosu na prethodni automobil, ovaj je lakši čak 450 kilograma. Njegov retro dizajn je nešto što može odbiti pojedince, ali iako deluje kao da je napravljen 1952. godine, ali ima snagu modernog automobila koja će vas terati na nešto komforniju vožnju.

Porsche 911

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Cars & Lifestyle by Porsche (@porsche247) дана

Možda i jedan od najkultnijih i najvoljenijih automobila svih vremena, tako da ne iznenađuje činjenica da njegov dizajn nije menjan već pola veka. Kontrola je odlična i vožnja prija u svakom smislu i u svakom okruženju.

Za razliku od ostalih automobila na listi, on ima i svoju praktičnu svrhu i može se upotrebiti u svakodnevnim kraćim vožnjama.

Aston Martin V8 Vantage

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Tom Hdr ☄️ (@tom_hdr) дана

Predstavlja ujedinjenje nemačke snage i britanskog dizajna i nasleđa. Ovaj automobil naprosto traži da ga vozite brzo, iako može da se primeni i u gradskim okruženjima. Dizajn je vrlo upečatljiv, posebno prednji gril, a snagu garantuje dvostruki V8 motor.

McLaren 720S

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели @Mr.Ca$h™💸 ♋️ (@mr.cash86) дана

Ima čak 720 konjskih snaga 4.0 V8 motor sa turbopunjačem, što je nešto što nikome nije neophodno, ali bi svi poželeli. Vidi se da mu je mesto na trkačkoj stazi gde može sav njegov potencijal da dođe do izražaja. Privlači poglede svuga gde prođe, ali pre toga će ga garantovano svi čuti. Samo za sladokusce.

Audi R8

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели 𝐀𝐮𝐝𝐢 𝐑𝟖 (@audi.r8) дана

Ovo je jedan od najuzbudljivijih superautomobila na tržištu. Poseduje V10 motor i 612 konjskih snaga, što garantuje da će se čuti nadaleko. Dizajnerski mu je teško pronaći grešku, jedina zamerka bi mogla da bude na mali prostor, što ne znači da vožnja nije udobna.

Lamborghini Huracán Evo

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Natee M. (@nateem) дана

Sportski i superautomobili nisu strani ovom proizvođaču, što se može videti na uspešnim primerima modela Aventador i Gallardo. I Huracán Evo nudi neverovatno zabavnu vožnju zahvaljujući V10 motoru i stabilnosti. Predstavlja još jednu verziju bika koji juriša, a to je zaista moćna slika.

Zatvoreno za komentare.