Ovo su najbolji stari mobilni telefoni - da li ste imali neki od njih?

Ovo su najbolji stari mobilni telefoni – da li ste imali neki od njih?

U poslednjih 20 godina, mobilni uređaji su značajno unapređeni. A ovo su top 5 stari mobilni telefoni! Da li ste posedovali neki od ovih?

Foto: Shutterstock

U današnje vreme, život bez mobilnih telefona bio bi nezamisliv. Prvo što ujutru dohvatimo, pošto otvorimo oči, jeste telefon.

Oni su vremenom postali mnogo više od – telefona, već prenosivi računari, kalkulatori, foto-aparati, video i muzički plejeri…

Proizvođači se utrkuju ko će u svoj uređaj spakovati bolji softver i kupcima priuštiti “nezamislive” mogućnosti, prenosi sajt Oldest.

Šta donosi budućnost?

U poslednjih 20 godina, mobilni telefoni su značajno unapređeni, a ko zna šta nam donosi budućnost. Svake godine na tržištu se pojavljuje na desetine novih modela, pa je u moru opcija teško odabrati najbolju.

A, da li se sećate kako su telefoni izgledali pre samo 20 i kusur godina? Evo liste najstarijih primeraka, koji su najavili današnju revoluciju!

5. Nokia 5110 (1998. godina)

Jedan od najpopularnijih telefona s kraja XX i početkom XXI veka. Bio je to čvrst uređaj, idealan za mlade i stare. Imao je LCD ekran i legendarnu igricu “Zmija”.

4. Motorola StarTAC (1996. godina)

Prvi preklopni uređaj na svetu prodat je u 60 miliona primeraka. Među prvima je imao litijum-jonsku bateriju i opciju vibracije, umesto zvona.

3. Nokia 1011 (1992. godina)

Ovo je bio prvi GSM uređaj na tržištu i proizvodio se masovno. Mogao je da šalje i i prima SMS poruke, a imao je i memoriju za 99 telefonskih brojeva.

2. Motorola Microtac 9800X (1989. godina)

Ovo je možda i najrevolucionarniji telefon na našoj listi. Bio je prvi prenosivi uređaj, jer su telefoni do tada bili dostupni samo u automobilima. Imao je imenik, kontrolu jačine zvuka i tonove na tastaturi.

1. Motorola DynaTAC 8000X (1983. godina)

I napokon, najstariji. Ovo je prvi mobilni telefon ikada predstavljen javnosti. Pojavio se na tržištu 1984. godine i koštao je oko 4.000 dolara. Poznat pod nadimkom “Cigla”, bio je dostupan uglavnom bogatima.