Ovo su najpretraživaniji pojmovi na Google-u u Srbiji tokom 2022. godine

Ovo su najpretraživaniji pojmovi na Google-u u Srbiji tokom 2022. godine

Kompanija Google danas je objavila svoju tradicionalnu godišnju listu najpretraživanijih pojmova, nudeći jedinstven uvid u najznačajnije momente i trendove u Srbiji tokom 2022. godine. Ovo su najpretraživaniji pojmovi na Google-u u Srbiji tokom godine!

Foto: Unsplash

Jedan od najpopularnijih tenisera današnjice, Novak Đoković, našao se na vrhu liste najtraženijih pojmova u Srbiji, a takođe je bio najpretraživanija osoba u kategoriji ličnosti iz oblasti sporta. O interesovanju za aktivnosti srpskog tenisera govori i činjenica da je Novak najpretraživaniji sportista i na globalnoj Google listi.

Aktuelna globalna i lokalna dešavanja, kao što su situacija u Ukrajini i izbori u Srbiji, takođe su privukli pažnju najvećeg broja ljudi i našli se među top 3 najtraženija pojma u Srbiji.

Učešća srpskih nacionalnih timova na velikim sportskim događajima su tradicionalno propraćena velikim interesovanjem, pa su se tako na listi najtraženijih pojmova našli i aktuelno Svetsko prvenstvo u fudbalu, kao i Eurobasket.

Konstrakta je definitivno ime koje je privuklo ogromnu pažnju domaće i svetske javnosti, a fenomenalan plasman predstavnice Srbije na Evroviziji ove godine, doneo joj je 5. mesto i na Google godišnjoj listi najtraženijih pojmova u Srbiji.

Na vrhu liste najpretraživanijih sportista i sportistkinja našli su se proslavljeni teniser Novak Đoković, jedina dama u ovoj kategoriji odbojkaška reprezentativka Tijana Bošković i teniski as Danil Medvedev.

Građani Srbije su tokom 2022. godine na Google pretraživaču pored aktuelnih događaja, poznatih sportistkinja i sportista, pretraživali i aktuelne televizijske programe. TV ostvarenja koja su ove godine privukla najviše pažnje televizijske publike su domaća serija U klinču, strane serije Stranger Things i Euphoria, domaća ostvarenja Azbuka našeg života i Ubice mog oca.

Dugoočekivana serija House of the Dragon bila je u centru pažnje i u Srbiji. Domaće serije koje su se takođe našle na ovoj listi su i Greh njene majke, Blok 27, Državni službenik i Kolo sreće.

Tradicionalno, sportski događaji izuzetno interesuju ljude u Srbiji, pa se tako očekivano na vrhu liste sportskih događaja nalazi Svetsko prvenstvo u fudbalu koje se trenutno održava u Kataru.

Kako su Srbi veliki ljubitelji fudbala i košarke, ne iznenađuje što je Eurobasket bio drugi, a fudbalska utakmica Srbija-Brazil treći najtraženiji pojam na listi sportskih događaja.

Listu najtraženijih filmova tokom 2022. godine u Srbiji predvode domaće ostvarenje Zlatni dečko, strani filmovi Don’t look up i Through my window, piše City Magazine.

Najpretraživaniji sajmovi i festivali ove godine u Srbiji bili su Beer Fest, Sajam knjiga, Exit, Music week i Sajam automobila.

U nastavku možete pogledati kompletne liste najpretraživanijih pojmova, TV serija, sportista i sportistkinja, sportskih događaja, filmova, kao i sajmova i festivala u Srbiji tokom 2022. godine.

Najpretraživaniji pojmovi na Google-u u Srbiji:

Novak Đoković
Ukrajina
Izbori 2022
Svetsko prvenstvo 2022
Konstrakta
Eurobasket 2022
Matej Periš
Toma Zdravković
Ksenija Vučić
Zadruga 5

Najpretraživanije TV serije

U klinču
Stranger Things
Euphoria
Azbuka našeg života
Ubice mog oca
House of the Dragon
Greh njene majke
Blok 27
Državni službenik
Kolo sreće

Najpretraživaniji sportisti i sportistkinje

Novak Đoković
Tijana Bošković
Danil Medvedev
Rafael Nadal
Nemanja Gudelj
Dušan Vlahović
Ognjen Jaramaz
Luka Dončić
Duško Ivanović
Karlos Alkaraz

Najpretraživaniji sportski događaji 2022

Svetsko prvenstvo u fudbalu
Eurobasket
Srbija – Brazil
Australian Open
Liga nacija
Roland Garros
Wimbledon
Srbija – Grčka košarka
Zvezda – Partizan
Zvezda – Makabi

Najpretraživaniji filmovi

Zlatni dečko
Don’t look up
Through my window
Purple Hearts
Toma
Bilo jednom u Srbiji
Južni vetar: Ubrzanje
Leto kada sam naučila da letim
365 days 2
Spider man: No way home

Najpretraživaniji festivali i sajmovi

Beer Fest
Sajam knjiga
Exit
Music week
Sajam automobila

Zatvoreno za komentare.