Petica je rođena - Sony predstavio Playstation 5!

Petica je rođena – Sony predstavio Playstation 5!

Kompanija Sony napokon je predstavila svoju novu konzolu: Playstation 5, njene mogućnosti, kao i next-gen igre koje će držati budnima milione širom sveta.

Foto: Shutterstock

Tokon online premijere imali smo priliku da vidimo futuristički dizajn uređaja, kao i DualSense kontroler. Sony je predstavio novu HD kameru, PULSE 3D bežične slušalice, Media Remote daljinski upravljač, stanicu za punjenje kontrolera i druge dodatke.

Kada je reč o tehničkim karakteristikama, istaknuto je da poseduje neverovatno brz SSD disk, Ray Tracing tehnologiju, podršku za 4K Blu-ray, 3D audio zvuk, Haptic Feedback na novom kontroleru, kao i podesive zadnje tastere.

Stiže za praznike

Prvi čovek kompanije Džim Rajan rekao je da će Playstation 5 biti na tržištu u vreme praznika 2020. godine, što bi trebalo da znači da će se naći u prodaji tokom novembra.

Podsećanja radi, Playstation 4 se pojavio na tržištu 15. novembra 2013, a verzija PS4 Pro 10. novembra 2016, pa se pretpostavlja da bi “petica” mogla da ispuni prodavnice 12. ili 13. novembra ove godine.

Avanture Spajdermena

Tokom premijere, gledaci su imali priliku da vide trejlere za brojne igre koje će se pojaviti na next-gen konzoli, a prva je Spider-Man: Miles Morales. Sudeći prema kadrovima koje smo videli, izgledaće spektakularno.

Potom je predstavljen nastavak legendarne franšize – Gran Turismo 7, koji maksimalno koristi novi PS5 hardver i nudi foto-realističnu grafiku. Posebno su impresivni svetlosni efekti.

Sackboy je tu!

Kreatori su prezentovali i trejlere za naslove: Ratchet and Clank: A Rift Apart (još jednu legendarnu PS franšizu), zatim Playstation ekskluzivu Project Athia, neobičnu Sci-Fi avanturu Stray (glavni junak je mačka), svemirski horor Returnal i dečjeg favorita – Sackboy: A Big Adventure.

Povratak Ejba

Ljubitelji trka i destrukcije videli su trejler za Destruction Allstars, krcatu adrenalinom i Monster-kamionima, kao i akcionu avanturu Ghostwire Tokyo. Potom je najavljen povratak još jedne legendarne franšize, u vidu naslova Oddworld Soulstorm.

Tri blokbastera

Za kraj su ostavljena tri blokbastera: Hitman 3 (završna priča o Agentu 47), zatim Resident Evil 8: Village s Krisom Redfildom, koja izgleda zastrašujuće u svakom pogledu, i – Horizon 2: Forbidden West, nastavak hita sa PS4.