Pravac na čišćenje: Znate li koliko se bakterija nalazi na vašem mobilnom telefonu?

Pravac na čišćenje: Znate li koliko se bakterija nalazi na vašem mobilnom telefonu?

Naučnici su utvrdili da se na jednom mobilnom telefonu u proseku nalazi deset puta više bakterija nego na vc šolji. Iako ovo na prvi pogled deluje potpuno suludo, možemo doći do drugačijeg zaključka kada uporedimo kada smo poslednji put oribali vc i kada smo očistili ekran telefona.

Foto: Pexels

Toaleti su nešto što se samo po sebi povezuje sa bakterijama i prljavštinom, tako da se redovno čišćenje nameće kao logično rešenje. U slučaju mobilnih telefona, nemamo svest o tome da oni mogu nahvatati razne klice tokom upotrebe.

Što se više koriste, veći je i broj mikroba koji se šire. To posebno važi u slučaju da putujemo, a naročito ako dajemo telefon nekom drugom, bilo da je za razgovor ili samo da nešto provere.

Foto: Unsplash

Telefone treba redovno brisati kako ne bi postali izvor bakterija

Telefone nosimo svuda sa sobom, što podrazumeva i nova okruženja prepuna novih bakterija i klica. Jedno od najgorih mesta po tom pitanju je unutrašnjost aviona ili autobusa.

Foto: Unsplash

Svakako se nećemo odvajati od telefona u ovim situacijama, ali nikako nije preporučljivo stavljati ih na stočiće ili džepove na sedištima jer su to užasno prljava mesta. Ono što treba imati na umu je da baš kao što stalno peremo ruke, tako treba prebrisati i ekran telefona dobrim sredstvom za čišćenje s vremena na vreme.

Zatvoreno za komentare.