Promena na Fejsbuku zbog pandemije koronavirusa

Promena na Fejsbuku zbog pandemije koronavirusa

Na Fejsbuk stižu nove reakcije povezane s pandemijom koronavirusa. Uz lajk, srce i ostale emotikone Fejsbuk sada na tu platformu dodaje i reakcije koje označavaju da je osobi stalo, odnosno reakcije brige.

Foto: Shutterstock

Reakcija će uključivati emotikon koji grli srce, a iz te kompanije kažu da se nadaju da će ta reakcija ljudima omogućiti da se osećaju povezanije sa svojom porodicom i prijateljima od kojih su trenutno možda razdvojeni.

Nova reakcija dolazi i na Mesendžer, ali izgledaće malo drugačije, bit će u obliku pulsirajućeg ljubičastog srca.

A iako pažljiva, ova promena na Fejsbuku veoma je malena naspram problema koje je pandemija zapravo donela toj kompaniji. Reč je o brojnim dezinformacijama koje se brzo šire tom platformom.

Zbog toga su iz Fejsbuka najavili da će ljude koji su delili ili lajkovali dezinformacije o koronavirusu na to i upozoriti tako što će im na "news feed-u" prikazati poruku "Get the Facts" s linkom na WHO-ove stranice gde će moći da pronađu istinite informacije o pandemiji.

Zbog pandemije je Fejsbuk osetio i značajan rast u korišćenju, ali to se nije odrazilo i na finansijsku dobit zbog negativnog uticaja pandemije na digitalne oglase.

Zatvoreno za komentare.