Promene na Tviteru - novi logo nije baš omiljen među korisnicima

Promene na Tviteru – novi logo nije baš omiljen među korisnicima

Tviter je promenio svoj logo i novi logo je slovo X i niko nije srećan zbog toga, a mnogi su iskoristili priliku da se našale na račun Ilona Maska.

Foto: Shutterstock

Dugo godina unazad, simbol Tvitera je bila plava ptičica imena Leri, koju nikako nismo mogli da odvojimo od same platforme za tvitovanje.

Sve dok se nije pojavio Mask, koji je rešio da rebrendira celu stvar, i umesto ptičice stavi veliko slovo X kao novi logo, kao da reklamira neuspešni parfem sa početka dvehiljaditih.

U moru šala koje su nastale, ističe se ona, jedne druge ptičice, koja je sad sebe proglasila za glavnu, da ne kažemo alfa pticu internet aplikacija.

Duolingo, aplikacija koja nam pomaže u učenju stranih jezika, ima zelenu ptičicu kao svoju maskotu, koja sad, sa odlaskom plave postaje najprepoznatljivija na internet svetu.

Iako nacrtan kao simpatična maskota, Duolingo je poznat po svojoj prekoj naravi kao kakva Zorica Marković, uvek spreman da vam pokvari planove svojom pasivnom agresijom ako slučajno propustite da radite časove sa njim.

Tako da ovakvo ponašanje od njega, u kojem barem putem mimova, pleše na grobu Tvitera, uopšte nije iznenađujuće za one koji su se susretali dosad sa njim.

Da podsetimo, Mask je prvi objavio kako čim dizajn logoa bude napravljen, tako će i biti zamenjen, kako je i bilo. Dodao je da je to trebalo odavno uraditi i da ćemo se uskoro oprostiti od brenda Tvitera i, postepeno, od svih ptica.

Izvor: City Magazine

Zatvoreno za komentare.