Kako da proverite da li neko koristi vaš Fejsbuk profil?

Kako da proverite da li neko koristi vaš Fejsbuk profil?

Uprkos svemu što znamo o sigurnosti na internetu i raznim upozorenjima, mnogi od nas i dalje su vrlo opušteni kad je reč o sigurnosti naših profila na Fejsbuku. Ipak, savet je da ipak proverite svoje profile. Postoji vrlo lak način za to.

Foto: Pixabay

Ono što ljude čini pogodnim za hakovanje na ovoj mreži jesu lozinke koje lako mogu da se pogode (poput 12345 i druge najopasnije), zatim neažuriranje antivirusnih softvera i davanje ličnih podataka na raznim mestima. 

S obzirom na to da se prijavljujemo na Fejsbuk kad god možemo s raznih uređaja, neretko se dogodi da zaboravimo da li smo se na kraju odjavili što znači da sad neko može da švrlja po našem profilu ili mejlu. 

Postoji način da to sprečite čak i ako ste daleko od uređaja sa kojeg ste se u nekom trenutku logovali. 

Foto: Pixabay

Kad se prijavite na Fejsbuk (bilo na telefonu, tabletu ili računaru) kliknite na "Podešavanja" zatim na "Sigurnost" i na kraju na opciju "Gde ste prijavljeni". 

Potom kliknite na "Izmeni" i videćete sve uređaje na kojima ste trenutno prijavljeni. Videćete da li ste logovani na računaru ili smartfonu, kao i IP adresu i poslednje vreme kad je taj uređaj korišćen za pristup vašem profilu na Fejsbuku.

Zatvoreno za komentare.