Šta je najbolje uraditi kada telefon upadne u vodu

Šta je najbolje uraditi kada telefon upadne u vodu

Naši telefoni su neverovatni i sadrže ogromnu moć, ali samim tim su i neverovatno osetljivi i vrlo lako se kvare. Udarci, virusi i otkazivanje komponenti su česti razlozi zbog kojih se telefoni kvare, ali jedan od najgorih stvari koje se mogu desiti vašem telefonu jeste da on upadne u vodu i da se skvasi. Upravo se zbog toga danas prave telefoni koji su vodootporni, ali mnogi od nas nemaju luksuz da to priušte.

Foto:  www.androidpit.com

Svima je poznato da elektronika i voda ne idu dobro zajedno i zato upadanje telefona u vodu nikako nije dobro.  Zato smo odlučili da vam damo nekoliko saveta i da vam objasnimo šta treba da radite ako vam telefon upadne u vodu:

1. Nikako ga ne palite

Foto:  www.androidpit.com

Kada telefon upadne u vodu, on će se automatski ugasiti zbog kratkog spoja i vi nikako ne smete da probate da ga upalite, jer ćete tako oštetiti bitne komponente u telefonu.

2. Izvadite sve delove koji se mogu izvaditi

Foto:  www.androidpit.com

Odmah otvorite zadnju stranu telefona i izvadite bateriju i kartice kako biste smanjili verovatnoću oštećenja.

3. Osušite telefon prvo ubrusom

Foto:  www.androidpit.com

Uzmite ubrus ili toalet papir i pokupite višak vode koji se nalazi u telefonu.

4. Ne sušite telefon fenom i ne stavljajte ga na sunce ili radijator

Foto:  www.androidpit.com

Ako telefon sušite fenom ili uz pomoć radijatora, voda počinje da isparava i tako stvara kondenzaciju i može oštetiti elektronske komponente posle kojih telefon neće raditi.

5. Stavite telefon u posudu sa nekuvanim pirinčom

Foto:  www.androidpit.com

Pirinač je odličan i on će izvući višak vlage iz telefona. Ostavite telefon u pirinču 2 dana i nikako ga nemojte ranije vaditi kako bi bili sigurni da je on potpuno suv.

6. Posle dva dana upalite telefon

Foto:  www.androidpit.com

Posle dva dana, vaš telefon bi trebalo da je potpuno suv i trebalo bi da radi normalno. Ako primetite neke nepravilnosti, onda ga odnesite na servis gde ćete tačno utvrditi šta je pokvareno.

Zatvoreno za komentare.