Šta smo tražili - ovo su najpretraživaniji pojmovi na Google-u u Srbiji tokom 2021. godine

Šta smo tražili – ovo su najpretraživaniji pojmovi na Google-u u Srbiji tokom 2021. godine

Kompanija Google danas je objavila svoju godišnju listu najpretraživanijih pojmova, nudeći jedinstven uvid u najznačajnije momente i trendove u Srbiji tokom 2021. godine.

Foto: shutterstock

Kako prošlu tako i ovu godinu u Srbiji obeležila je tema COVID-19 pandemije. Građane je najviše zanimalo koje su to nove mere Kriznog štaba kao i informacije o prijavi za dobijanje 30 evra, i upravo ova dva pojma su bila najtraženija na Google pretraživaču.

Ove godine su nas napustila i velika imena iz javnog života, pa su se između ostalog na listi najtraženijih pojmova našla i imena poznatih izvođača sa muzičke scene – Marinka Rokvića i Đorđa Balaševića.

Osim toga, građani Srbije su tokom 2021. godine na Google pretraživaču najčešće pretraživali i aktuelne događaje, poznate sportistkinje i sportiste, kao i televizijske programe.

TV programi koji su ove godine privukli najveću pažnju gledalaca bili su domaća serija Crna svadba, rijaliti program Zadruga 5, planetarno popularna serija Squid Game, kao i domaća ostvarenja Kalkanski krugovi i Tajna vinove loze.

Među događajima koji su najviše interesovali ljude u Srbiji uglavnom dominiraju sportski događaji, koji još jednom potvrđuju popularnost sporta u Srbiji, jer su se NBA utakmice, Euro 2020, dinamičan fudbalski meč Srbija-Portugal i dugoočekivane Olimpijske igre našli među najpretraživanijim sportskim događajima ovde godine.

Evrovizija uvek privlači pažnju publike, kako u zemljama regiona tako i u Srbiji, pa se ovaj pojam našao na drugom mestu najpretraživanijih događaja ove godine.

Na vrhu liste najpretraživanijih sportista i sportistkinja našli su se Novak Đoković, Milica Mandić i Kristijan Eriksen.

U produžetku možete pogledati liste najpretraživanijih pojmova, TV programa, sportista i sportistkinja u Srbiji tokom 2021. godine.

Najpretraživaniji pojmovi u Srbiji:

1. Nove mere
2. Prijava za 30 evra
3. Marinko Rokvić
4. Đorđe Balašević
5. Krizni štab
6.Popcat
7. Novak Đoković
8.NBA
9. Crna svadba
10. Euro 2020

Najpretraživanije TV serije i rijaliti programi

1. Crna svadba
2. Zadruga 5
3. Squid Game
4. Kalkanski krugovi
5. Tajna vinove loze
6. Pokucaj na moja vrata
7. Ginny and Georgia
8. Pevačica
9. Jedini izlaz
10. Vreme zla

Najpretraživaniji sportisti i sportistkinje

1. Novak Đoković
2. Milica Mandić
3. Kristijan Eriksen
4. Rafael Nadal
5. Tijana Bošković
6. Ivana Španović
7. Rodžer Federer
8. Jovana Preković
9. Stefanos Tsitsipas
10. Aleksandar Mitrović

Više informacija o najpretraživanijim pojmovima na Google pretraživaču širom sveta, kao i godišnji video, možete pronaći u produžetku: Najpretraživaniji pojmovi 2021.

Zatvoreno za komentare.