Šta su Srbi najviše guglali u 2020. godini? Jedan pojam je pretraživan češće od korone

Šta su Srbi najviše guglali u 2020. godini? Jedan pojam je pretraživan češće od korone

Pojam „gugl klasrum“ (Google classroom) bio je najpretraživaniji pojam u ovoj godini, objavila je kompanija Gugl u okviru godišnje liste najpretraživanijih pojmova, događaja i ličnosti u 2020.

Foto: Shutterstock

Drugi po zainteresovanosti publike bio je pojam virus korona.

Slede Kobi Brajant i Isidora Bjelica, patrijarh Irinej i izbori 2020. Kao posledica novonastale situacije i većeg obima rada od kuće, građani su često pretraživali i popularne aplikacije, poput Zuma, da bi ih koristili u poslovne svrhe.

Takođe su tražili i aktuelne sportske događaje, poznate ličnosti, i serijske programe. Ceo region, pa i Srbiju, posebno su zanimali izbori u SAD.

Najčešće pretraživani sportski događaji bili su NBA utakmice, meč Srbija-Škotska, Roland Garos i Australian Open. Najgledanije serije na internetu bile su domaća „Igra sudbine” i strana „La kasa de papel”.

Na listi popularnih su i „Nemoguća ljubav“, „Južni vetar“, „Ubice mog oca“, „Pokucaj na moja vrata“, „Državni službenik“, „Drugo ime ljubavi“…

Među traženim događajima našao se i Dan državnosti Srbije, izbori u Crnoj Gori, Uskrs 2020, Dan svetog Patrika i protesti u Beogradu.

Osim Kobi Brajanta, Isidore Bjelice i preminulog patrijarha, kao ličnosti pretraživani su i Žak Brel, Ivan Bekjarev, Donald Tramp, Džo Bajden, Radomir Antić, Darija Kisić i Predrag Kon.

Pored Zum aplikacije, tražene su i aplikacije Eon, viber, E porezi i E dnevnik za roditelje.

Zatvoreno za komentare.