Šta znače imena novih Eplovih telefona?

Šta znače imena novih Eplovih telefona?

Apple ove godine nije previše razmišljao o imenima novih iPhone uređaja - oni se jednostavno tako zovu i nema posebnog pravila za njihove nazive. 

Foto: Pexels

Kad se pojavio mnogi su nagađali šta iPhone XR znači i niko nije bio u pravu - ne znači ništa, jednostavno je tako nazvan.

Iako je jedan od potpredsednika kompanije Apple za marketing, Fil Šiler, tokom premijere modela iPhone 3GS rekao da slovo "S" u nazivu stoji za brzinu (Speed) ispostavlja se da to nema nikakve veze sa bilo čim.

Apple jednostavno odabere ime, kao što je i ove godine iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone XR i to je jednostavno tako, nema neke posebne šeme nazivanja uređaja.

Šiler je rekao da voli da misli da "R" i "S" stoje tu zbog poznatih marki automobila, čije se visoke klase nazivaju po tim slovima, ali to je samo njegova želja, odnosno pretpostavka, koja nije utemljena na činjenici bilo koje vrste.

Tim Kuk je svojevremeno, na iPhone 4S premijeri rekao da misli da slovo u nazivu novog modela stoji tu zbog Siri ličnog asistenta, a nakon modela iPhone 5C i iPhone 5S Apple je prestao da daje izjave na tu temu.

Jedini model, koji je imao "objašnjivu" oznaku je iPhone SE, što znači "Special Edition". I zaista je bio posebna serija, jer se nikad više nije pojavio naslednik, iako je iPhone SE bio izuzetno popularan model.

Jedino što je sigurno je to da je "X" u nazivu oznaka za broj 10.

Zatvoreno za komentare.