Stručnjaci savetuju - rešite se aplikacije "WhatsApp"!

Stručnjaci savetuju – rešite se aplikacije „WhatsApp“!

Stručnjaci savetuju da obrišete aplikaciju "Whatsapp", inače se izlažete mogućnosti da neko zloupotrebi vaše prepiske! Najpopularnija aplikacija za dopisivanje na svetu ima bezbednosni propust koji ne može da reši!

Foto: Pixabay

Kompanija za softversku bezbednost "Check Point" upozorava korisnike da bi trebalo da uklone ovu aplikaciju sa svojih uređaja, jer ima veliki propust koji nije rešen i, kako izgleda, neće ni biti.

WhatsApp "bag" dozvoljava trećim licima da, prilikom prosleđivanja vaše poruke iz neke konverzacije, izmene ne samo ceo njen sadržaj, već i prikaz osobe koja je pisala poruku.

Prosleđene poruke tako mogu sadržati bilo šta, što haker ili druga zlonamerna osoba želi da u njima piše, što otvara brojne mogućnosti za zloupotrebu. "Bag" omogućava da poruka izgleda kao "citirana" ili prosleđena, a da je njen kompletan sadržaj izmišljotina koja nema veze sa originalnom porukom.

Foto: Shutterstock

Zanimljivo je da ovaj bag nije novitet, otkriven je pre tačno godinu dana, ali WhatsApp ne može da ga ispravi jer bi morao da poništi enkripciju, prenosi "San".

"Usled strukture i arhitekture aplikacije, Facebook, koji je vlasnik WhatsAppa, ne može da reši taj problem. Ali se čini da, zbog materijalnih interesa, ni ne pokušava, zbog čega WhatsApp nije bezbedan za korišćenje," navode stručnjaci.

Koristite li i dalje WhatsApp, ili ste prešli na neki drugi servis za četovanje?