Vajber uvodi moćan alat za veću kontrolu sopstvenih podataka

Vajber uvodi moćan alat za veću kontrolu sopstvenih podataka

Vajber novom opcijom nestajućih poruka za sve četove dodatno pojačava privatnost korisnika. Vajber uvodi funkciju nestajuće poruke za sve četove.

Foto: Shutterstock

Preko milijardu korisnika vodeće aplikacije za razmenu poruka sad dobija moćan alat pomoću kog imaju veću kontrolu sopstvenih podataka na Viber platformi.

Prethodno dostupna isključivo u Tajnim četovima, ova funkcija će svim korisnicima omogućiti da podese tajmer da tekstualne poruke, fotografije, video klipove ili bilo koji drugi fajl nestane posle samo nekoliko sekundi, minuta, sati ili čak i dana.

Automatsko odbrojavanje do brisanja sadržaja počinje onog trenutka kad primalac pregleda poruku. Nestajućim porukama u svim “1 na 1“ četovima Viber ojačava svoju poziciju najbezbednije aplikacije za razmenu poruka na svetu.

Foto: Shutterstock

Viber je aplikacija pokazuje konstantnu posvećenost boljoj privatnosti svojih korisnika tokom prethodnih godina.

Među ostalim premijerama koje je predstavio na tržištu aplikacija za razmenu poruka, Viber je uveo funkciju brisanja poruka za sve četove još 2015, potpunu enkripciju (sa-kraja-na-kraj) kao standard 2016. i sakrivene i tajne četove 2017. godine.

Kao deo stalne posvećenosti privatnosti komunikacije svojih korisnika, Viber je najavio uvođenje nestajućih poruka i u standardnim četovima.

Kako bi se podesila nestajuća poruka, korisnik trebalo bi da

- Pritisne ikonicu u obliku časovnika na dnu četa

- Izabere vremenski period posle kog bi poruka trebalo da bude izbrisana

- Otkuca ili pripremi poruku i prosledi je primaocu.

Podsećamo sve korisnike verovatno najpopularnije aplikacije za razmenu poruka u Srbiji i regionu, da je Viber uveo i povećanje broja istovremeno aktivnih korisnika video poziva sa 10 na 20, kako bi u vreme virusa korona korisnici mogli da ostanu kod kuća, ali da se i dalje druže ili rade zajedno bez ograničenja.

Da li ste već isprobali nestajuće Viber poruke?

Zatvoreno za komentare.