Viber predstavio zaštitu protiv "spama" - ali i opciju koju dugo čekamo

Viber predstavio zaštitu protiv „spama“ – ali i opciju koju dugo čekamo

Viber je najavio da će korisnici moći automatski da filtriraju poruke i odlučuju ko ih može dodavati u grupe, pored ostalih funkcija namenjenih održavanju privatnosti.

Foto: Shutterstock

Uvedeno je više opcija protiv "spemovanja" s ciljem dodatnog obezbeđenja privatnosti, kao i mogućnost pretraživanja drugih korisnika po njihovom imenu.

Nova funkcija pretrage biće osigurana dodatnim merama, u skladu s Viberovom izrazitom posvećenošću obezbeđivanju privatnosti korisnika, prenosi Objektiv.

Pozivi za Grupe i Zajednice

Viber će omogućiti korisnicima da kontrolišu ko ih može dodavati u Zajednice i grupne četove – svi ili samo osobe čije kontakte su sačuvali u imeniku.

Da biste primenili ovo podešavanje kliknite na: Još > Podešavanja > Privatnost > Grupe > Kontroliši ko te može dodati u grupe.

Pored toga, pozivi za učlanjenje u Nove zajednice i grupne četove primljeni od strane nepoznatih pošiljaoca biće automatski učitani kao novi zahtevi za četovanje u inboksu, kako bi glavni ekran ostao pregledan i rasterećen od nepoželjnih zahteva.

Foto: Shutterstock

Pretraga po imenu

Nova funkcija za pretragu korisnika omogućiće dalje proširenje mreže kontakata – uz obezbeđivanje maksimalne privatnosti.

Čim neko bude pokrenuo pretragu po imenu, sadržaj će biti prikazan u ekranu za rezultate pretrage (pored profilne fotografije). Bilo koji čet pokrenut kroz pretragu biće podložan dodatnim merama privatnosti, što podrazumeva da:

- broj korisnika bude prikriven sve dok ga ne podeli sa sagovornikom

- onlajn status bude prikriven

- glasovni i video-pozivi neće biti omogućeni.

Korisnici koji žele da dozvole drugima da ih pronađu (kroz korišćenje pretrage), trebalo bi da kliknu na: Još > Podešavanja > Privatnosti > Omogući korisnicima da vas pronađu po imenu.