Ovo je najveća Buba na svetu!

Ovo je najveća Buba na svetu!

Iako  se Volksvagen još prošle godine odrekao svog najslavnijeg modela, ova legenda i dalje ima brojne obožavaoce.

Foto: Shutterstock

Prerade na ovom automobilu česte su i neverovatne. Nama je za oko zapela jedna koja bi mogla stvoriti novi trend. Skot Taper i njegov otac napravili su automobil Huge Bug koji je 50% veći od originala.

To je njihov odgovor na sveopšti trend povećanja automobila iz generacije u generaciju. Oni su jednostavno poželeli da naprave Bubu u kojoj se neće osećati nelagodno, Bubu "u kojoj se ne osećate kao da će vas pregaziti u saobraćaju“. 

Nakon što su uvideli kako takva buba ne bi mogla legalno da se voziti putem, smanjili su apetite i odlučili se za povećanje dimenzija za 40%. Skenirali su automobil iz 1959. godine i dobijeni 3D model povećali za 40%.

Pojedine panele karoserije potom su dali da se izrade i postavili ih na veću platformu, onu Dodžovog kamioneta. Naravno, ugrađen je i veći motor, 5.7 V8 iz Dodža Magnum. 

Interijer je dodatno opremljen elementima koji povećavaju komfor poput klimatizacije, elektro podizača stakala, ali i grejanja i ventilacije sedišta. Pogledate li ih bolje pronaći ćete i Dodžovu ploču s instrumentima koja se pritiskom na dugme spušta.

Ovo je i jedini auto s dvije pedale kočnica, a sve kako bi se stvorio privid originalne Bube. Dakle, sva moderna oprema i automatski mjenjač vješto su skriveni u autu. Uostalom, pogledajte i sami.