WhatsApp uvodi novu promenu - glasovne poruke u novom izdanju

WhatsApp uvodi novu promenu – glasovne poruke u novom izdanju

WhatsApp je na svom Twitter profilu najavio nove promene. Uskoro dodaju novu promenu koja korisnicima nudi mogućnost slušanja glasovne poruke pre slanja.

Foto: Shutterstock

"To nisu greške, to je samo proba. Sada možete slušati svoje glasovne poruke pre nego što pritisnete pošalji", objavili su iz WhatsAppa na Twitteru. 

Ova promena omogućava korisnicima da obrišu glasovnu poruku koju su snimili ako im nešto na njoj odgovara, kao što je recimo zamuckivanje, pozadinska buka ili nešto što su rekli, a ipak ne žele poslati.

Opcija bi trebala biti dostupna uskoro

Opcija za slušanje glasovne poruke pojaviće se čim korisnik pritisne tipku za prestanak njenog snimanja. Ako je korisnik zadovoljan snimkom, može poslati glasovnu poruku, ako nije, može je obrisati klikom na ikonu kante za smeće. 

Opcija za slušanje glasovnih poruka pre slanja posta će dostupna svim iOS, Android, web i desktop WhatsApp korisnicima u sledećim danima.

WhatsApp ove godine, čini se, želi poboljšati slanje glasovnih poruka. Nedavno je portal WABetaInfo pisao da kompanija radi na transkripciji glasovnih poruka, a nedugo nakon toga je objavljeno da će stići mogućnost pauziranja snimanja. 

Automatsko skrivanje aktivnosti

Podsetimo se, WhatsApp je nedavno otkrio da će uvesti i novu sigurnosnu meru zbog koje će se informacije o tome kada ste zadnji put posetili aplikaciju automatski sakriti od ljudi s kojima nikada niste razgovarali.

"Kako bismo poboljšali privatnost i sigurnost korisnika, otežaćemo ljudima koje ne poznajete i s kojima se niste nikada dopisivali da vide kada ste bili zadnji put aktivni i prisutni online", kazali su iz WhatsAppa.

Opcija da samo kontakti vide zadnju aktivnost i dosad je bila dostupna, ali nije se uključivala automatski, nego su je korisnici morali sami uključiti. Ručno se može postaviti i da niko ne vidi kad ste zadnji put bili aktivni.

Zatvoreno za komentare.