Windows 10 uvodi nove karakteristike koje će vam se sigurno dopasti

Windows 10 uvodi nove karakteristike koje će vam se sigurno dopasti

Koliko puta vam se dogodilo da ostavite računar uključen, a u kasnim satima počnu da stižu podsetnici od prijatelja i kolega? Nova nadolazeća nadogradnja za Windows-e 10 planira tome da stane na kraj.

Najnoviji dodatak za Windows koji je stigao u sklopu nedavne "rane objave" nadogradnje "Insider Preview Build 17074" nosi ime "Tihi sati" i stvoren je za korisnike koji pre svega čeznu za malo mira i tišine. 

Quiet Hours, odnosno Tihi sati omogućuju korisniku da u određenom razdoblju isključi sve podsetnike osim onih koje dolaze od ljudi koji se nalaze na listi prioriteta. Quiet Hours isto pomaže pri igranju na punom ekranu u konfiguracijama sa dva ili više monitora. 

Dodaci koje donosi ova nadogradnja ne usresređuju se na isključivanje podsetnika. Na putu su poboljšanja za čitanje digitalnih knjiga EPUB formata, kao i za sinhronizaciju čitanja na više uređaja. 

Ono što će mnoge oduševiti je, konačno, opcija za isključivanje čuvanja lozinki za domene. Ovo takođe uključuje automatsko čuvanje lozinki i spremanje ekstenzija u InPrivate modu rada. 

Čitavu listu poboljšanja možete pronaći u sklopu službenog bloga Windows 10.

Izvor: B92

Zatvoreno za komentare.