YouTube dobija novi izgled!

YouTube dobija novi izgled!

Google testira novi izgled i korisničko okruženje YouTube mreže, ali samo za Android za sada.

 Foto: Shutterstock

Aplikacija YouTube je jedna od onih, koje Google uvek nastoji da poboljša, čak i kad za to mi mislimo da nema potrebe, isto kao što čini sa Maps, Assistant ili Duo aplikacijama.

Sad Google eksperimentiše sa sekcijom komentara, koju bi želeo da učini i dalje integralnim delom aplikacije, ali da se pored toga ne prekida gledanje videa.

Rešenje je, po Google novim predlozima, koji su procureli u medije, da se sekcija komentara pomeri udesno, ispod opisa videa, kako bi gledaoci tj. korisnici aplikacije istovremeno bili u prilici da prate video i komentarišu bez smetnji.

 Foto: Shutterstock

Trenutno, da biste videli komentare potrebno je da premotate skroz dole, preko predloženih videa i učitate komentare naknadno. Posle izmene, komentari će praktično doći na mesto predloženih videa, i nalaziće se, kao što smo rekli, odmah ispod opisa video sadržaja.

“Želimo korisnicima, koji vole da čitaju komentare i učestvuju u razgovorima da pružimo priliku da odmah vide komentare, ne da ih traže dole“, rekao je Google za PhoneArena sajt.

Nova opcija za komentare trenutno je još uvek samo u test fazi i nema preciznih podataka o tome da li će i kada postati deo YouTube aplikacije, ali izvori navode da bi ova opcija, makar u početku, mogla da bude dostupna samo za Android korisnike.

Kako vam se čini ova mala, ali značajna promena?

Zatvoreno za komentare.