Za ljubitelje Apple telefona stiže novo iznenađenje - nova funkcija je oduševila mnoge

Za ljubitelje Apple telefona stiže novo iznenađenje – nova funkcija je oduševila mnoge

Apple uverava da je ovu novu funkcionalnost postigao zahvaljujući identifikaciji jedinstvenih karakteristika našeg lica oko očiju.

Foto: Shutterstock

Većina modernih pametnih telefona, danas ima opciju prepoznavanja lica koja omogućava brzo otključavanje pogledom, bez potrebe da se upiše kod, lozinka ili postavljanja prsta na senzor.

Nakon skoro dve godine pandemije, i nošenja maski, čini se da je Apple konačno uspeo da sa novim  Face ID funkcioniše čak i kada na licu nosimo ovaj neudoban, ali neophodan dodatak. Prva Beta verzija iOS 15.4  omogućava konfiguracuju Face ID dok nosite masku.

Foto: Shutterstock

Korisnici će prvo  morati da skeniraju svoje lice dok nose masku, a ono što je važno da će se, osim samog otključavanja telefona, Face ID tokom nošenja maske koristiti i za potvrdu mobilnog plaćanja, kao i za aktivaciju aplikacija koje zahtevaju tu opciju.Neće biti neophodno da uvek nosite masku prepoznaće vas i kad nosite naočare.

Ova nova opciija Face ID-a tokom nošenja maske ipak neće biti dostupna svima već samo korisnicima posljednje dve generacije Appleovih telefona - iPhonea 12 i 13.

Službeno lansiranje nadograđene verzije, mobilnog operativnog sistema koji će imati ovu  novu opciju očekuje se tokom proleća.

Zatvoreno za komentare.