Zbog jedne greške telefon se pregreva i može da eksplodira

Zbog jedne greške telefon se pregreva i može da eksplodira

Postoji niz razloga zbog kojih se mobilni telefon pregreva, ali na jedan mnogi ljudi ne obraćaju pažnju, ili jednostavno ne znaju, a može da bude veoma opasan.

 Foto: Pexels

To je situacija kada punite telefon tako što ga držite ispod jastuka. Prenosimo iskustvo jednog korisnika mobilnog telefona.

"Bio sam umoran i prilegao sam, a baterija mi je bila pri kraju, pa sam u žurbi samo "udenuo" mobilni u struju i gurnuo ga pod jastuk. Posle dremke sam se probudio i osetio toplotu ispod glave. Mobilni telefon je bio vreo! I to ne samo deo oko baterije, nego i ekran i deo oko kamere... brzo sam izvadio bateriju i sklonio je što dalje od mene. Posle petnaestak minuta se ohladio i sve je bilo u redu. Ne smem ni da pomislim šta bi se desilo da sam spavao duže od dva sata", govori naš sagovornik koji je želeo da ostane anoniman.

 Foto: Pexels

To je bio prvi i poslednji put da se njegov mobilni baš "usijao" (ranije nije imao tih problema), pa je korisniku bilo jasno da je jastuk koji ga je pokrivao jedini razlog enormnog pregrevanja.

Dakle, nipošto ne stavljajte telefon ispod jastuka dok ga punite. Osim toga, mobilni uređaji imaju i štetno zračenje, što je još jedan razlog da izbegavate da spavate u njegovoj blizini. 

Za kraj, da podsetimo, ovo su još neki od razloga zbog kojih se mobilni pregrevaju: zahtevne aplikacije i igre, izlaganje direktnoj sunčevoj svetlosti, loše urađene komponente u samom telefonu.

 Foto: Shutterstock

Dva važna saveta:

1. Mobilni telefon punite bez zaštitnih maski;

2. Trudite se da ga ne koristite dok je na punjaču. 

Brzo rešenje:

Ukoliko se telefon suviše pregreje (često ga je teško držati u ruci koliko je vreo), slobodno ga stavite nakratko u frižider. 

Pogledajte još jedan primer gde se telefon zapalio ispod kreveta tinejdžerke!