Teško vam je da ustanete ujutru?

Teško vam je da ustanete ujutru?

Rano ustajanje mnogima teško pada, posebno zimi kada je napolju još mrak.

Uz ove savete moći ćete da ustanete iz kreveta za samo 60 sekundi i da se osećate puni energije i spremni za dan. 

Popijte vodu 

Pre nego što odete u krevet naspite čašu vode i ostavite pored kreveta. Kada se probudite, popijte vodu kako bi se vaše telo hidriralo i pokrenuo metabolizam. Pomoći će vam i sveža voda. 

Podesite alarm strateški 

Ukoliko su vam sat ili telefon blizu ruke, vrlo lako ćete ga pomeriti za dodatnih 5 minuta. Postavite alarm dalje od vašeg kreveta kako ne biste mogli da ga dohvatite i kako biste morali da ustanete da ga ugasite. 

Uklonite paravane i roletine 

Sunčevi zraci ujutro mogu biti frustrirajući, ali to je upozorenje da je vreme za buđenje. Pre nego što legnete uklonite paravane i roletine. Druga opcija je i da kupite sat koji svetli kada alarm zvoni. 

Podesite temperaturu 

Kada treba da spavate telo smanjuje temperaturu. Podesite temperaturu i u spavaćoj sobi kako biste bolje spavali. Idealna temperatura je između 20 i 22 stepena. 

Krevet koristite samo za spavanje 

Nemojte ležati tokom dana u krevetu jer ćete imati problem da zaspite uveče. Ukoliko ležite na krevetu tokom dana, mozak ga više neće povezivati sa relaksacijom i snom. 

Bez alkohola ili kofeina 

Nakon napornog dana čaša vina dođe kao prava stvar, ali ako želite da se probudite sveži preskočićete taj ritual. Bolje popijte čaj od lavande ili kamilice. 

Ne kupajte se pre spavanja 

Ovo može imati suprotan efekat jer topla voda povećava temperaturu tela, a da biste zaspali ona se mora spustiti.

Zatvoreno za komentare.