Testo za picu koje se ne mesi i ne peče: Hrskavo, sočno i tako jednostavno za pravljenje!

Testo za picu koje se ne mesi i ne peče: Hrskavo, sočno i tako jednostavno za pravljenje!

Koliko ste se samo puta uželeli dobre, prave domaće pice čije testo hrska, a nadev je bogat i baš onakav kakav vi želite, ali vam je bilo mrsko da mesite i razvlačite testo? Imamo dobre vesti - pronašli smo recept za domaće testo koje se ne mesi, i ne samo to - ono se ni ne peče!


Foto: Pixabay



Priprema je krajnje jednostavna, zahteva minimum truda i dobre volje, a ukus je fenomenalan. Čik pozovite dostavu sada kada znate ovako dobar recept!


Potrebni sastojci za testo za dve osobe:


- 130 ml tople vode



- jedna kašika maslinovog ulja


- 85 grama brašna


- pola kašičice šećera


- pola kašičice suvog kvasca iz kesice


- pola kašičice soli



 Foto: Pixabay


Sastojci za nadev:


- 120 ml sosa od paradajza


- 200 grama izrendane mocarele


- 100 grama salame po želji


- origano, bosiljak ili začin po želji


Priprema:



 Foto: Youtube/screenshot


Pre svega, važno je da imate kvalitetan (teflon) tiganj za čije se dno ništa ne lepi. U njemu pomešajte vodu, maslinovo ulje, brašno, šećer, so i kvasac. Mešajte testo kašikom po tiganju, tako da bude što je tanje moguće (proces pogledajte u priloženom snimku).


Kada se testo razlije, premažite ga sosom od paradajza, pa pospite izrendanu mocarelu i stavite salamu po želji. Poklopite tiganj, i kuvajte na umerenoj temperaturi 10 minuta.


Nakon toga sklonite poklopac u stranu, i ostavite tako da se kuva još 5 minuta. Prohladite pre posluživanja i pospite bosiljkom ili drugim začinima po želji.


U priloženom snimku pogledajte detaljno kako se priprema ovaj fantastičan specijalitet!



Prijatno!

Затворено за коментаре.