Koliko ste se samo puta uželeli dobre, prave domaće pice čije testo hrska, a nadev je bogat i baš onakav kakav vi želite, ali vam je bilo mrsko da mesite i razvlačite testo? Imamo dobre vesti - pronašli smo recept za domaće testo koje se ne mesi, i ne samo to - ono se ni ne peče!
Foto: Pixabay
Priprema je krajnje jednostavna, zahteva minimum truda i dobre volje, a ukus je fenomenalan. Čik pozovite dostavu sada kada znate ovako dobar recept!
Potrebni sastojci za testo za dve osobe:
- 130 ml tople vode
- jedna kašika maslinovog ulja
- 85 grama brašna
- pola kašičice šećera
- pola kašičice suvog kvasca iz kesice
- pola kašičice soli
Foto: Pixabay
Sastojci za nadev:
- 120 ml sosa od paradajza
- 200 grama izrendane mocarele
- 100 grama salame po želji
- origano, bosiljak ili začin po želji
Priprema:
Foto: Youtube/screenshot
Pre svega, važno je da imate kvalitetan (teflon) tiganj za čije se dno ništa ne lepi. U njemu pomešajte vodu, maslinovo ulje, brašno, šećer, so i kvasac. Mešajte testo kašikom po tiganju, tako da bude što je tanje moguće (proces pogledajte u priloženom snimku).
Kada se testo razlije, premažite ga sosom od paradajza, pa pospite izrendanu mocarelu i stavite salamu po želji. Poklopite tiganj, i kuvajte na umerenoj temperaturi 10 minuta.
Nakon toga sklonite poklopac u stranu, i ostavite tako da se kuva još 5 minuta. Prohladite pre posluživanja i pospite bosiljkom ili drugim začinima po želji.
U priloženom snimku pogledajte detaljno kako se priprema ovaj fantastičan specijalitet!
Prijatno!