Testo za picu koje se ne mesi i ne peče: Hrskavo, sočno i tako jednostavno za pravljenje!

Testo za picu koje se ne mesi i ne peče: Hrskavo, sočno i tako jednostavno za pravljenje!

Koliko ste se samo puta uželeli dobre, prave domaće pice čije testo hrska, a nadev je bogat i baš onakav kakav vi želite, ali vam je bilo mrsko da mesite i razvlačite testo? Imamo dobre vesti - pronašli smo recept za domaće testo koje se ne mesi, i ne samo to - ono se ni ne peče!

Foto: Pixabay

Priprema je krajnje jednostavna, zahteva minimum truda i dobre volje, a ukus je fenomenalan. Čik pozovite dostavu sada kada znate ovako dobar recept!

Potrebni sastojci za testo za dve osobe:

- 130 ml tople vode

- jedna kašika maslinovog ulja

- 85 grama brašna

- pola kašičice šećera

- pola kašičice suvog kvasca iz kesice

- pola kašičice soli

 Foto: Pixabay

Sastojci za nadev:

- 120 ml sosa od paradajza

- 200 grama izrendane mocarele

- 100 grama salame po želji

- origano, bosiljak ili začin po želji

Priprema:

 Foto: Youtube/screenshot

Pre svega, važno je da imate kvalitetan (teflon) tiganj za čije se dno ništa ne lepi. U njemu pomešajte vodu, maslinovo ulje, brašno, šećer, so i kvasac. Mešajte testo kašikom po tiganju, tako da bude što je tanje moguće (proces pogledajte u priloženom snimku).

Kada se testo razlije, premažite ga sosom od paradajza, pa pospite izrendanu mocarelu i stavite salamu po želji. Poklopite tiganj, i kuvajte na umerenoj temperaturi 10 minuta.

Nakon toga sklonite poklopac u stranu, i ostavite tako da se kuva još 5 minuta. Prohladite pre posluživanja i pospite bosiljkom ili drugim začinima po želji.

U priloženom snimku pogledajte detaljno kako se priprema ovaj fantastičan specijalitet!

Prijatno!

Zatvoreno za komentare.