Najveći problem kada su lubenice u pitanju je kako ih na najlakši način iseći i poslužiti. Međutim postoji više načina na koje možete lepo iseći lubenicu.
Foto: Shutterstock
Možete ih seći na prutiće, kockice ili trougliće vrlo efikasno i brzo. Trebate samo poznavati dobru tehniku zato vam donosimo neke od njih.
Prepolovite lubenicu na pola i odsečenom stranom je položite na dasku za sečenje. Isecite je vertikalno i vodoravno i poslužite. Ovaj način je idealan ako želite što manje da se isprljate jer možete lubenicu držati za zeleni deo.
Odsecite oba bočna dela lubenice i lubenicu položite na jedan od njih. Zatim je po sredite prerežite na dva jednaka dela. Svaki deo takođe presecite na pola. Zatim vodoravno isecite delove na trougliće.
Presecite lubenicu na pola. Zasecite nožem lubenicu uzdužno sa svake strane, ali nemojte je presecati. Potom sečete unutrašnjost lubenice u lubenici.
Pravite nožem uzdužne trakice, a onda popreko da dobijete kockice. Istresite kockice u posudu i izvadite eventualne kockice koje su vam ostale u lubenici.
Presecite lubenicu na pola, a potom i polovine na pola. Lubenicu isecite uzdužno uz koru i potom secite na kriške. Pomerite prstima komadiće kako bi ih lakše uzimali.
Presecite lubenicu na pola. Okrenite polovinu, a zatim skinite koru s nje. Zatim vodoravno i vertikalno isecite lubenicu. Kada to uradite stavite posudu preko lubenice i okrenite na drugu stranu.