Čak trećina prijateljstava se završava iz ovog razloga

Čak trećina prijateljstava se završava iz ovog razloga

Prijateljstva moraju da se neguju. Ponekad prolazi vreme, a jaz se nepovratno proširi. Različiti politički stavovi, geografska distanca, različiti tempo života... Postoji mnogo razloga zbog kojih se prijateljstvo može ugasiti. Ipak tačku na trećinu prijateljstava stavlja - novac!  To je ono što otkriva anketa koju je britanska kompanija "Ekspert Market" obavila na uzorku od 1.000 ljudi.

 Foto: Shutterstock

Nije reč ni o situaciji kada se novac pozajmljuje ili traži na zajam, već je uzrok nelagoda koju novac može stvoriti u različitim svakodnevnim situacijama, kao što je biranje destinacije za odmor ili davanje napojnice u restoranu. 

 Foto: shutterstock 

Više od trećine, tačnije 39 odsto situiranih ljudi priznalo je da su im se prijateljstva pogoršala, jer je njihov način života postao drugačiji zbog viših prihoda. Skoro polovina njih takođe je rekla da pokušavaju da se druže sa ljudima sličnog materijalnog stanja. 

 Foto: pixabay 

Sa druge strane, 49 procenata manje bogatih prijatelja je reklo da su već bili u situaciji da odbijaju aktivnosti sa bogatijim prijateljima jer bi to bilo preskupo za njih. Oko 40 odsto ispitanika je navelo da u prisustvu svojih bogatijih prijatelja osećaju obavezu da ostavljaju veću napojnicu prilikom zajedničkog izlaska. 

Zatvoreno za komentare.