Trik Gordona Remzija za savršene palačinke

Trik Gordona Remzija za savršene palačinke

U svom kulinarskom arsenalu Gordon Remzi ima na desetine različitih recepata za pripremu palačinki – od onih običnih, slanih i slatkih do raznih začinskih fantazija od jaja, brašna i mleka s dodatkom egzotičnih sastojaka poput kumina, đumbira i kokosa.


Foto: Shutterstock



Uspešnost tih kombinacija ipak zavisi od dobrog testa za palačinke. Slavni britanski šef priznaje da se savršena glatka smesa postiže ako sve sastojke mešate žicom, a mleko postepeno pridružujte drugim sastojcima.


Osnovni recept Gordona Remzija za savršene palačinke:


Sastojci:


- 125 grama brašna

- 2 srednje velika jaja

- 300 ml mleka

- prstohvat morske soli

- 1 kašičica otopljenog putera



Priprema:


1. Brašno pomiješajte sa solju.


2. Jaja istucite žicom.


3. U sredini brašna napravite rupu pa je ispunite smesom jaja i dodajte otopljeni puter.


4. Polako ulivajte mleko u smesu jednom rukom, a drugom rukom mešajte smesu žicom.



5. Pustite da testo malo odstoji.


6. Zagrejte tiganj. Dodajte nekoliko kapi ulja pa ispecite palačinke na uobičajeni način.


Prijatno!

Затворено за коментаре.