Trogodišnji pas koji je spasio dečaka od požara nije uspeo da se izvuče

Pas koji je spasio dečaka od požara nije uspeo da se izvuče

Trogodišnji pas mešanac Snupi postao je junak dana u Sloveniji, nakon što je iz požara spasio 13-godišnjaka iz mesta Ravne, ali pritom uginuo, objavili su mediji u regionu.

Foto: rtvslo.si

Požar je u petak ujutro iznenada zahvatio prvi sprat kuće porodice Kamenik, gde je na kauču spavao jedan od dvojice 13-godišnjih blizanaca, ali ga je pas Snupi lizanjem i laganim ugrizima probudio iz sna i upozorio na opasnost.

Dečak je uspeo da se izvuče i pobegne iz gustog dima u prizemnu prostoriju iz koje je njegov brat pozvao vatrogasce, ispričao je lokalnoj televiziji A-kanal otac Aljoša Kamenik.

Foto: Pexels

Vatrogasci su, kako prenosi portal direktno.hr, za desetak minuta stigli na mesto požara koji je uništio celi prvi sprat kuće, a psa su našli na podu, ali mu ni nakon pomoći u veterinarskoj ambulanti nije bilo spasa, ispričao je kroz suze otac dečaka.

On je, kako kaže, zahvalan vatrogascima na brzoj intervenciji, ali naglašava da je požrtvovani pas Snupi zaslužan što je njegov sin ostao živ. Pas je dečaku svojom reakcijom sigurno spasio život, potvrdio je komandir lokalne vatrogasne jedinice.

Zatvoreno za komentare.