Tumačenje snova - šta znači sanjati sneg?

Tumačenje snova – šta znači sanjati sneg?

Došao je decembar, a sa njim i sve hladnije vreme, ne treba uopšte da nas začudi ako u narednim nedeljama padne sneg. Sneg je simbol hladnoće, te je sasvim normalno da ovakav san sanjamo u toku zime.

Foto: Shutterstock

Naša podsvest prati godišnja doba, ali nije neobičan događaj ni sanjati sneg usred leta i ovakvi snovi sa sobom nose posebnu simboliku.

Kada je u pitanju san o snegu, veoma je važno da pratite svoju intuiciju sna, od toga će zavisiti i njegovo tumačenje. Ako ste sanjali lepe prizore, padanje snega po danu i generalno ste se osećali srećno i sigurno, taj san definitivno ima pozitivno tumačenje.

Sa druge strane, ako je sneg u vašem snu dubok, ako sanjate snežnu mećavu, noć gde ne možete ništa da vidite osim snega i osećate prisutstvo zla, to znači da vam vaša podsvest poručuje da će se dogoditi nešto negativno u skorijem periodu.

Šta znači sanjati sneg?

Da biste bolje tumačili snove, potrebno je da pratite raspoloženje tog sna, kako ste se vi osećali dok ste sanjali? Pokušajte da zapamtite što više detalja kada se probudite.

Preporučujemo vam da držite svesku na noćnom stočiću u kojoj ćete upisivati svakog jutra sve što ste sanjali čim otvorite oči. Jer što duže budete čekali na to da protumačite san, to ćete zaboraviti što više njegovih detalja. Kada se probudimo san kao da počne da isparava iz svesti i teško ga je uhvatiti i objasniti.

No, i u slučaju da ste zaboravili većinu detalja, možete se osloniti na glavne odlike sna kako biste ga rastumačili, a u ovom slučaju je tumačenje toga šta znači sanjati sneg.

Sanjati da gledate sneg kako pada

Kao što smo već napominjali u prethodnim redovima, sanjati sneg može imati pozitivno ili negativno tumačenje u odnosu na to kako se vi osećate u tom snu.

Ako posmatrate sneg kako pada kroz prozor, osećate se mirno, udobno i srećno, to znači da vas očekuju dobre vesti na poslu, moguće je da ćete dobiti povišicu ili da će se ostvariti vaši poslovni planovi na kojima dugo radite.

Sa druge strane, ako posmatrate mećavu, vi jeste sklonjeni sa nje, ali osećate jačinu vetra i hladnoću koja dolazi spolja, osećate se nemirno i nervozno, to upućuje da se vam ponestaje vremena da na poslu odradite ono što ste naumili. Vrlo je moguće da ćete imati ozbiljan razgovor sa šefom i da će vas nadređeni izgrditi ili iskritikovati.

Potrebno je da više vremena posvetite poslu i da razmislite u koje rizike treba da ulazite, pogotovo u ovom periodu treba da odigrate pametno na poslu, jer su ovo ključni trenuci za vas i vašu karijeru.

Sanjati kako se šetate po snegu i posmatrate beo pejzaž

Belina znači čistotu, nevinost, znači dobrotu. Sanjati sneg, područja i pejzaže prekrivene snegom kroz koje mirno šetate i osećate se srećno, ovaj san upućuje na duhovno uzdizanje.

Vrlo verovatno je da već radite na sebi, bilo kroz veru, psihoterapiju ili ste odabrali spiritualni put. No, ako duhovno uzdizanje nije nešto na šta ste do sad u životu obraćali posebnu pažnju, ovakav san vam poručuje da će vam u se dogoditi nešto u životu, ili da će u vaš život ući neko nov ko će vas navesti na takav put.

Posmatrati sneg kako se topi

Sanjati sneg kako se topi ima razna tumačenja u zavisnosti od toga da li ste vi u vašem snu želeli da se taj sneg istopi.

Ukoliko ste jedva čekali da se sneg istopi od kada ste ga videli, u realnosti vas očekuje kraj “zamrznute” etape u životu. Vaš život će početi da se menja i to u pozitivnom smislu. Dugo u vašem životu nije dolazilo ni do kakvih promena i osećali ste se kao da živite u “mrtvom moru”, svaki dan je bio isti, niste napredovali i niste se osećali ispunjeno.

Simbolika ovakvog sna, sanjati sneg kako se topi, jeste da će nestati prepreke koje su vas dosad sputavale da napravite korak napred. Ta hrabrost može doći iz vas samih, ili ćete se stvari same od sebe tako posložiti u vašem životu da do promene mora doći.

Suprotno od toga, ukoliko niste želeli da se sneg otopi, i ako ste osećali tugu i setu prilikom posmatranja tog prizora, to znači da vam vreme ističe. Da treba da uradite nešto što je za vas izuzetno bitno, ali iz nekog razloga niste u mogućnosti da to učinite.

Moguće je da osećate da ne provodite dovoljno vremena sa decom i ne posvećujete im dovoljno pažnje, a deca odrastaju i vaše vreme sa njima ističe.

Moguće je da propuštate važnu priliku da ostvarite napredak na poslu. U svakom slučaju, vi biste da stvari ostanu onakve kakve jesu, zamrznute, ali one se menjaju bez vaše volje, a vama ne uspeva da se snađete u svemu tome.

Sanjati sneg usred leta

Ovo je vrlo zanimljiv san, ali nažalost obično ima negativno tumačenje. Sanjati sneg usred leta pre svega pokazuje određeni nesklad u vašem životu. Mnogo radite, a malo zarađujete. Trudite se da ostvarite uspeh, ali ništa vam ne dolazi, volite određenu osobu koja vam istu ljubav ne vraća, a vi ne znate kako da izađete iz tog odnosa.

Simbolika ovog sna jeste da niste zadovoljni vašem životu i da želite da se nešto promeni. Iako neko može padanje snega u letnjim vrelim vrućinama shvatiti kao osveženje, budite sigurni da ovakva pojava nije ni malo prirodna, i ako bi se desila u realnosti bila bi alarm za uzbunu.

Sanjati sneg usred leta znači da je neophodno da u vašem životu donesete velike promene, da se ohrabrite na to da prekinete odnos sa ljudima koji vam ne donose ništa dobro, koji vas ne vole zaista, koji vas iskorišćavaju ili nisu iskreni prema vama.

Moguće je da vam ovakav san govori i da je vreme da promenite posao, osećate kako vaši potencijali nisu ispunjeni, da mnogo radite, a ne dobijate nikakvu nagradu za taj rad i time postajete ogorčeni.

Zatvoreno za komentare.