Zašto smrdibube ne bi trebalo izbacivati iz kuće

Zašto smrdibube ne bi trebalo izbacivati iz kuće

Jeste li primetili pravu najezdu smrdibuba u poslednje vreme? Iz godine u godinu kao da ih je sve više!

smrdibuba Foto: Shutterstock

Ako se i vama tako čini, u potpunosti ste u pravu, jer se godinama u Srbiji pojavljuje sve više vrsta ovih napasti, i to zato što im naša klima prilično pogoduje. Pored toga, prilično su uporne u nameri da uđu u stanove i kuće - ali ne da bi nešto pojele ili zasmrdele prostor, već zato što panično beže od mraza.

Ovo je period kada ovi insekti po svaku cenu pokušavaju da pronađu mračno, suvo i toplo mesto gde će biti zaštićene od hladnoće, a čim nastupi pravo hladno vreme, smiriće se i one.

smrdibuba Foto: Shutterstock

Smrdibube, inače, pripadaju redu stenica, ali nisu krvopije i vas neće napasti, a hrane se sokovima drveća, voćem i drugim insektima. Ispuštaju sekret izuzetno neprijatnog mirisa, koji kod većine ljudi izaziva nagon za povraćanjem.

Ne postoji određeno hemijsko sredstvo koje bi vam pomoglo da ih se rešite na duže staze, a pitanje je da li ćete to i hteti kada čujete šta narodna verovanja kažu o njima, a kažu da smrdibubu nikako ne treba terati iz kuće, jer ona donosi novac. Ako je izbacite, izbacujete i pare.

smrdibuba Foto: Shutterstock

Da li će vam ovo pomoći da se lakše nosite sa najezdom ovih dosadnih insekata?

Zatvoreno za komentare.