Kako da "izvučete" najbolje iz prve jutarnje kafe

Kako da „izvučete“ najbolje iz prve jutarnje kafe

Većina ljudi kad kuva kafu vodu greje do ključanja, a zatim odmah dodaje kašičicu, dve kafe. Iako svi tako pravimo kafu, to nije baš najsrećnija tehnika, jer takav postupak značajno menja ukus kafe koji počinje da "vuče" na pregorelo.

Foto: Shutterstock

Voda, naravno, treba da proključa, ali je pre dodavanja kafe treba ostaviti minut, dva, da se malo ohladi.

"Zlatna mera" kafe koju bi trebalo da dodate u vodu temperature između 85 i 96 stepeni Celzijusa je jedna do dve kašičice na šolju srednje veličine.

Foto: Pixabay

Uz to, sveže mlevena kafa ima bolji ukus od instant kafe, pa ako imate vremena i živaca, potražite onaj mlin za kafu koji je koristila vaša baba, a vuče vam se negde po kuhinjskim fiokama i probajte. Možda vam se "osladi", pa od mlevenja kafe napravite mali jutarnji ritual.

I još jedna stvar, nemojte kuvati kafu u kojoj su i dalje ostaci soca od prethodne "ture", tako će kafa biti kiselkasta, piše "Dejli mejl".

Zatvoreno za komentare.